8 weken zwanger

8 weken zwanger

Heb je het idee dat met 8 weken je buik al groeit? Dat kan hoor. Het is alleen niet je baarmoeder die je ‘ziet’. Het zijn je darmen, die opzetten door de zwangerschapshormonen.

In de achtste week van je zwangerschap wordt een begin gemaakt met de vorming van het skelet. De nieren en lever zijn aangelegd en je baby kan zijn armen en benen bewegen. Dat zou je op een echo kunnen zien, maar voelen doe je dat nog lang niet.

Naar de verloskundige

Rond de achtste week van je zwangerschap ga je vaak voor het eerst naar de verloskundige. Misschien alleen voor een intakegesprek, maar soms ook al meteen voor een eerste echo. Spannend! Je hebt vast ook al een hoop vragen, dit is je kans om die gelijk te stellen.

Wat kost dat?

Een kind krijgen zorgt voor veel verandering in je leven. Ook in je portemonnee. De komende tijd zul je een hoop dingen gaan aanschaffen voor je aankomende baby. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft berekend dat een kind 17% van je besteedbaar inkomen kost.

Meld je aan

Doe ook mee met Moeders voor Moeders!

Wist je dat jij andere wensouders kunt helpen hun kinderwens ook in vervulling te laten gaan? Maar liefst één op de zes stellen kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Waarschijnlijk ken je hier in je omgeving ook voorbeelden van en weet je dat dit vaak veel verdriet met zich meebrengt. Jij kunt deze wensouders eenvoudig helpen. Hoe? Simpel! Meld je aan bij Moeders voor Moeders en ontvang als dank een heerlijk zachte wikkeldeken voor jouw kleintje.

Meld je aan

Zwangerschapskleding

Tijdens je zwangerschap merk je al redelijk snel dat je kleding strakker gaat zitten. Broeken knellen, je past niet al je kleding meer en je beha’s zitten strakker. Je hoeft geen compleet nieuwe garderobe aan te schaffen, maar een aantal items zijn zeker fijn tijdens je zwangerschap. Welke zwangerschapskleding is handig, vanaf wanneer heb je het nodig en waar let je op bij de aanschaf?

Opgeblazen gevoel?

Heb je last van een opgeblazen gevoel in je maag en darmen? Pas dan op met voeding die voor extra gasvorming zorgt, zoals kool, uien, prei, (bruine) bonen, kauwgum en koolzuurhoudende dranken.

Bloedend tandvlees

Nog zo’n gevolg van de hormonen die in je lijf aan het werk zijn: je tandvlees wordt zachter en gevoeliger en bloedt daardoor sneller bij het poetsen. Poets met een zachte borstel en masseer je tandvlees met je vingers.

Ouderschap: dat is wennen

Het idee dat je partner over een aantal maanden ouder wordt, is best even wennen. Nu het ineens een vaststaand feit is geworden, kan het zijn dat hij (of zij natuurlijk) het een beetje benauwd krijgt. Wat kun jij doen?