41 weken zwanger

Zwanger week 41

Jij zal nu misschien zeggen dat je ‘over tijd’ bent, in de medische wereld ben je dat pas als je na 42 volle zwangerschapsweken nog steeds niet bent bevallen_.

Je baby zit waarschijnlijk nog veel te lekker in je baarmoeder. Daarom wil hij nog niet naar buiten. Hij zwaait gezellig met zijn armen en benen, voor zover de ruimte het toelaat.

Leuke dingen doen

De hele dag gaan zitten wachten tot de bevalling begint, is zonde van je tijd. Blijf leuke dingen plannen: drink een kop thee met een vriendin of ga even langs bij je ouders. Niemand zal het erg vinden als je een afspraak afzegt omdat je bevalling is begonnen.

Droog huidje

Een baby die meer dan een week na de uitgerekende datum wordt geboren, heeft vaak een heel droog huidje. Het vel lijkt wel te bladderen. Dit komt omdat de huidsmeer die de huid van de baby beschermde al een tijdje niet meer wordt aangemaakt.

Niet vergeten!

Vergeet straks niet in alle hectiek om de geboorte van kind aan ons door te geven via Mijn.WIJ bij Mijn.GEZIN. Je kunt dan direct het gratis mutsje met naam van je kind bestellen en je blijft het magazine WIJ gratis ontvangen. Ook sturen we je nieuwsbrieven met de juiste groei-informatie over je baby, wel zo interessant!

Je oude lijf terug

Als je na de bevalling naar je buik kijkt, is dat misschien even schrikken. De eerste dagen zal je buik nog opgezet zijn. Goede voeding en genoeg beweging helpen je om je oude lijf terug te krijgen.

Kijken naar je baby

Je zult de eerste uren en dagen na de bevalling niet anders doen. Je kunt je ogen niet van je kind afhouden. Let eens goed op hoe hij ligt te slapen. Dat is waarschijnlijk ook de houding waarin hij de laatste dagen in jouw baarmoeder heeft gelegen.

Tip

Als je tijdens de bevalling denkt: nu kan ik écht niet meer, dan is dat vaak het moment dat je bijna mag gaan persen.