38 weken zwanger

Zwanger week 38

Je baby is voldragen, zoals dat zo mooi heet. Medisch gezien mag hij dus geboren worden en van jou misschien ook wel. Of wil je juist nog even genieten van je mooie dikke buik?

De huidsmeer op het lichaam van je baby is nu bijna verdwenen en ook zijn nesthaar is uitgevallen. Hij is er helemaal klaar voor!

De drie fases van een bevalling

Elke bevalling is in drie fases in te delen: de ontsluitingsweeƫn, de geboorte en de nageboorte. De 1e fase duurt het langst, daarin moet de baarmoedermond zich gaan openen om de baby erdoor te kunnen laten. Bij 10 cm. ontsluiting mag je gaan persen en zal je baby geboren worden. Daarna zal je baarmoeder opnieuw samentrekken om de placenta los te maken. Je zult dan nog een paar keer moeten persen om de nageboorte uit je baarmoeder te krijgen.

Vitamine K & D Baby van Vitakruid

Vitamine K & D Baby

Je baby kan niet zonder deze aanbevolen vitaminen door de Gezondheidsraad en verloskundigen. Vitamine K voor zuigelingen tot 4 maanden en vitamine D3 in de juiste dosering van 10 mcg. Je hebt slechts Ć©Ć©n verpakking nodig voor het hele eerste jaar.

Bestel direct

Wanneer bel je de verloskundige?

Als de bevalling begint, wil je verloskundige dat graag weten. Bespreek met haar wanneer zij wil dat jij haar belt. Dat kan in jouw geval heel specifiek zijn, maar er zijn ook algemene richtlijnen voor.

Niet vergeten!

Vergeet straks niet in alle hectiek om de geboorte van kind aan ons door te geven via Mijn.WIJ bij Mijn.GEZIN. Je kunt dan direct het gratis mutsje met naam van je kind bestellen en je blijft het magazine WIJ gratis ontvangen. Ook sturen we je nieuwsbrieven met de juiste groei-informatie over je baby, wel zo interessant!

Kraamtijd

Ben je ook zo benieuwd naar hoe het zal zijn als de baby er is? De kraamtijd is een bijzondere, maar heftige tijd. Lees wat je allemaal kunt verwachten.

Unieke geboortekaartjes bij WIJ Geboortekaartjes

Hoe kondig jij straks de geboorte aan?

Na de geboorte wil je iedereen snel laten weten dat de baby er is! Maak daarom nu alvast de enveloppen klaar met adres(etiketten) en postzegels. En bestel een geboortebord (zonder geboortedatum), dan kan die meteen op het raam. Nu met 10% korting.

Dat scheelt in je kraamweek!

Een vriezer vol lekkers

De eerste week is zo hectisch, dat koken er vaak bij inschiet. En de kraamverzorgster heeft er ook niet altijd tijd voor. Handig dus als je nu alvast af en toe dubbele porties kookt en dat invriest, zodat je straks een voorraadje in de vriezer hebt liggen.

De bevalling kondigt zich aan

Tegen het einde van de zwangerschap is het heel goed mogelijk dat het regelmatig ‘rommelt’ in je buik. Doordat je buik steeds groter wordt, komen je eigen organen wat in de knel. Met name bij een eerste zwangerschap kan het zijn dat je hierdoor te snel denkt dat de bevalling is begonnen .

Beeld: iStock.com