34 weken zwanger

Zwanger week 34

Yes, het is zover! Je bent nu misschien wel lekker met zwangerschapsverlof gegaan. Of moet moet je nog twee weken doorwerken? Luister goed naar je lichaam.

Nu je 34 weken zwanger bent, is je baby zo goed als klaar om buiten de baarmoeder te kunnen leven. Mochten de weeën zich nu aandienen, dan krijg je injecties om de longetjes versneld te laten rijpen.

In bed, in bad of op de kruk?

Bevallen kan op allerlei manieren. De meeste vrouwen doen het in bed, sommigen liever in bad, op een baarkruk of zelfs in een Roma-rad (een soort schommelstoel). Heb jij al een voorkeur? Meer over hulpmiddelen bij bevallen.

Bescherm de longetjes van je baby

Wist je dat jij je baby straks kunt helpen bij het verkleinen van de kans op astma? Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte en dat wil je niet voor jouw kleine. Deze tips en adviezen van Longfonds helpen. Dit kun je doen.

Kraamvisite

Het is handig om nu alvast na te denken hoe en wanneer je straks al je nieuwsgierige vrienden en familie wilt ontvangen. Als je eerst een paar dagen rust wilt, kun je het kaartje het beste iets later versturen. Of wil je juist zoveel mogelijk bezoek als de kraamhulp er nog is? Een kraamfeest geven als de baby een week of zes oud is, kan natuurlijk ook.

Slecht slapen

Helaas voor veel zwangeren een bekend fenomeen. Naast dat je geen idee hebt hoe je die ellenlange nachten door moet komen, sta je ochtend na ochtend met dikke wallen onder je ogen voor de spiegel. Wat hulp kan nu geen kwaad. Tips voor een goede nachtrust.

Groeispurt

Als je met zwangerschapsverlof gaat en het dus eindelijk even iets rustiger aan kunt doen, zal je baby hiervan profiteren en een enorme groeispurt maken. Hou er rekening mee dat je buik in korte tijd hard groeit. Blijven smeren dus!

Oeps, vergeten!

Ook al ben je nog zo geordend en stipt, als je zwanger bent vergeet je de simpelste dingen. De koffiedate met je vriendin, de helft van de boodschappen… Je snapt er niets van. Hoe kan jou dit gebeuren? Heel simpel: hormonen. Maar ook het feit dat je je steeds meer gaat focussen op de bevalling en andere dingen minder belangrijk gaat vinden.

Beeld: iStock.com