32 weken zwanger

Zwanger week 32

Het wordt steeds zwaarder om je kind te dragen, je lichaam gaat aan alle kanten protesteren. Maar nog even volhouden, je bent al 32 weken zwanger, je hebt bijna verlof!

Hik! Je buik schudt helemaal heen en weer als je baby de hik heeft. En dat zal best vaak zijn, want hij drink veel en gulzig van het vruchtwater.

Zijn jullie er al uit?

Je bent er ongetwijfeld al lang over aan het nadenken: de perfecte voornaam voor je kind. Ideeƫn genoeg. Maar welke babynaam kies je straks?

Symflora Baby van Vitakruid

Voor een goede start

SymfloraĀ® Baby is probioticum voor zowel (aanstaande) moeders als baby’s. Dit supplement bevat vier soorten probiotica die essentieel zijn in het eerste levensjaar van je kleintje.

Bestel direct

Boodschappenlijstje voor je kraamweek

Wat haal je aan spullen en boodschappen in huis voor je kraamweek? Natuurlijk beschuit met muisjes voor het bezoek, maar ook o.a. luiers, luierzalf, vitamine D en K voor jou en je baby, goede voeding en makkelijke (diepvries)maaltijden. Wat nog meer?

Hoe doe je je baby straks in bad?

Straks als je baby er is, zul je hem lekker in bad gaan doen. Bekijk alvast deze WIJ doet ’t zo video voor tips en trics:

Pijnbestrijding tijdens je bevalling

Zie je op tegen de bevalling? Als het je eerste is, heb je geen idee wat je te wachten staat. Als je erg bang bent voor de pijn, kan het geruststellend werken om te weten wat je tijdens de bevalling kunt krijgen om de pijn te bestrijden. Lees alvast alles over pijnbestrijding, dat neemt een hoop angst weg.

Voorkom rugpijn met de juiste houding

Door je dikke en zware buik heb je misschien de neiging om je rug hol te trekken, maar meestal krijg je hier alleen maar meer rugpijn van. Beter is het om je bekken iets te kantelen, je buikspieren aan te spannen en je baby als het ware naar je toe te trekken. Hou je knieƫn licht gebogen, je schouders naar achteren en je borst naar voren.

Kraampakket

Alles in huis voor een eventuele thuisbevalling? Als je geen kraampakket hebt gekregen van je ziektekostenverzekering, moet je het zelf kopen bij de drogist of apotheek. Maar wat staat er allemaal op die babyuitzetlijst?