30 weken zwanger

Zwanger week 30

Het donshaar dat je baby op zijn lijf heeft, begint los te laten en komt in het vruchtwater terecht. Omdat je baby daar soms slokjes van neemt, komt het uitgevallen donshaar in zijn darmpjes terecht. Zo worden die ook alvast getraind.

Je baby is af!

Alle vitale organen van je baby zijn nu goed ontwikkeld. Hij heeft genoeg onderhuids vet om zichzelf warm te kunnen houden. Mocht hij nu geboren worden, dan heeft hij alleen nog erg weinig weerstand. Dat maakt hem vatbaar voor virale infecties. Daarnaast heeft je baby de laatste weken nog nodig om zijn hersenen flink te laten groeien en ontwikkelen.

Babyuitzetlijst

Hydrofiele luiers: je kunt er niet genoeg van in huis hebben. Het zijn handdoeken, snoetenpoetsers, slabbetjes, onderleggers, inbakerdoeken, lakentjes en voedingsdoeken in Ć©Ć©n.

Zwanger en ADHD? Doe mee met onderzoek ROAD

Zwanger en ADHD? Doe mee!

Heb jij of jouw partner - of jullie beiden - ADHD? Dan kun je meedoen aan het ROAD onderzoek. ROAD probeert vroege signalen van ADHD in kaart te brengen en kijkt naar het samenspel van aanleg en omgeving.

Meer informatie & aanmelden

Veilig slapen

Heel schattig zoā€™n dekbedje in het ledikant van je baby, maar veilig is het niet! WIJ.nl legt uit hoe je het babybedje veilig opmaakt. en wat je nodig hebt.

Wat ‘kost’ een kind?

Kinderen kosten geld, dat zal geen verrassing zijn. Maar waar moet je aan denken? In de volgende artikelen wordt per onderwerp een schatting gemaakt van de bedragen, die je tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar van je baby zult uitgeven.

Beeld: iStock.com