28 weken zwanger

Zwanger week 28

De volgende mijlpaal in je zwangerschap is bereikt: het derde en laatste trimester is aangebroken. Nu je 28 weken zwanger bent, kan je buik opeens een enorme groeispurt nemen. Die prachtige ronde buik is iets om trots op te zijn en gezien mag worden!

Je baby krijgt steeds meer onderhuids vet. Hierdoor wordt de huid steeds gladder en je baby iets molliger.

Ouderschapsverlof

Vanaf het moment van indiensttreding, heb je recht op (onbetaald) ouderschapsverlof . De meest gangbare regeling is dat je een jaar lang de helft van je wekelijkse uren opneemt. Dus stel dat je 32 uur per week werkt, dan kun je voor een periode van Ć©Ć©n jaar 16 uur gaan werken. Maar dan wel tegen het salaris van die 16 uur. Het is afhankelijk van de cao in hoeverre deze regeling wordt gevolgd en of er ook een deel door je werkgever wordt doorbetaald.

Huisdieren moeten ook wennen

De hond of kat zal straks ook moeten wennen aan de nieuwe bewoner in ā€˜zijnā€™ huis. Hij was altijd degene die werd geknuffeld en vermaakt, straks staat de baby centraal. Laat je huisdier alvast wennen aan wat komen gaat. Zet bijvoorbeeld alvast de box neer. Wil je dat hij straks niet meer boven komt? Stel die regel dan nu alvast in. Zo voorkom je dat hij de dingen die zijn veranderd niet associeert met de baby en ’m daarom niet leuk vindt.

nijntje geboortekaartjes exclusief bij WIJ Geboortekaartjes

nijntje: exclusief bij WIJ

Ook fan van nijntje? Bekijk dan de unieke geboortekaartjes met nijntje op wijgeboortekaartjes.nl! Ga jij voor hip groen, zacht blauw of lief roze? HĆ©t kaartje gevonden? Pas hem gemakkelijk aan naar wens en bestel een gratis proefdruk met de code WIJPROEF.

nijntje geboortekaartjes

Namen top 10 / Namenteller

De top 10 van babynamen geeft de meest populaire jongens- en meisjesnamen weer van dit moment. Een babynaam uit de top 10 kiezen heeft voor- en nadelen. Zoek je een populaire jongens- of meisjesnaam? Dan is een naam uit de babynamen top 10 een goede keuze.

Lichter slapen

Slaap je lichter dan normaal? Dat is een mooi trucje van het menselijk lichaam. Het bereidt je namelijk voor op het horen van het huilen van je baby in de nacht. Een neveneffect hiervan is dat je je dromen beter kunt herinneren. Soms leuk, maar omdat je in deze periode vaker nachtmerries hebt, kan het ook vervelend zijn.

Beeld: iStock.com