26 weken zwanger

Zwanger week 26

Heb je de behoefte om de kinderkamer nú op orde te hebben en de keuken flink te soppen? Nesteldrang heet dit verschijnsel. Intuïtief wil je een veilig nestje maken voor je baby.

Maar hij zit gelukkig nog lekker in jouw buik. Hoewel hij er aan de buitenkant bijna ‘af’ uitziet, gebeurt er van binnen nog van alles. Vooral de longetjes maken een grote ontwikkeling door om te rijpen.

Harde buiken

Je kent de term vast wel: harde buiken. De spieren van je baarmoeder trekken dan samen, om alvast te oefenen voor de bevalling. Het is een voorbereiding op de weeën en worden daarom ook wel voorweeën of oefenweeën genoemd. Dit doet de baby geen kwaad. Je kunt ook harde buiken krijgen als je je te veel inspant. Dus mocht je er vaak last van hebben: ga langs de verloskundige en neem iets meer rust.

Maagzuur

Je baarmoeder is inmiddels zo groot dat je maag een beetje in de verdrukking komt. Bovendien werken de kleppen in je slokdarm minder goed onder invloed van hormonen. Het maagzuur uit je maag kan hierdoor in je slokdarm en keel terechtkomen. En dat voelt vervelend branderig aan. Gelukkig kun je er iets tegen doen.

Unieke geboortekaartjes bij Tadaaz

Unieke geboortekaartjes

Tadaaz.nl heeft ruim 60 jaar ervaring in het maken van geboortekaartjes en dat merk je meteen. Niet alleen door de leukste designs, zeker ook door een geweldige klantenservice en snelle leveringen. Bovendien krijg je een knuffel cadeau bij je bestelling!

Ontdek de Tadaaz geboortekaartjes

Zwangerschapslingerie

Eerste hulp bij groeiende borsten. Toe aan nieuwe, grotere bh’s? Hier vind je 7 tips voor het aanschaffen van de juiste zwangerschapsbh.

Te vroeg geboren

Mocht jullie kind (veel) te vroeg ter wereld komen, dan komt hij in de couveuse terecht. Op zo’n moment komt er veel op je af.

Groei van de baarmoeder

Normaal gesproken heeft je baarmoeder een doorsnede van ongeveer zeven centimeter. Tegen het einde van je zwangerschap is dat wel 40 centimeter geworden. Alle andere organen komen een beetje in de verdrukking, zelfs je ribben worden opzij geduwd. Dit kan soms wat pijn doen.

Tip: luisteren naar het hartje

Met een beetje geluk kan je partner het hartje van jullie kind horen door een lege wc-rol of een speciale zwangerschapstoeter op je buik te zetten. Tien centimeter links, rechts of onder de navel is de beste plek om te luisteren.

Kinderopvang

Al vrij vroeg in de zwangerschap zul je als aanstaande ouder gaan nadenken over de vraag: Ga ik wel of niet weer aan het werk na de zwangerschap? Wie er voor je kind gaat zorgen als je blijft werken, is geen zorg voor later, maar iets dat je op tijd moet regelen.

Beeld: iStock.com