22 weken zwanger

Zwanger week 22

Als jij in beweging bent, wordt je baby in slaap gewiegd. Neem je even rust, dan wordt hij wakker en begint hij te bewegen. Dat kan weleens lastig zijn als je wilt gaan slapen.

De bewegingen van je baby worden rond de 22e week steeds gedetailleerder. Zo knijpt hij regelmatig zijn handen samen tot vuistjes, waarmee hij jou een stomp kan geven.

Welke kinderwagen kies jij?

Zie je jezelf straks al lopen met je baby? Een goede kinderwagen is heel belangrijk. Natuurlijk wil je dat ‘ie er mooi uitziet, maar er zijn nog meer dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf. En vooral of hij lekker rijdt. Maak daarom altijd eerst een ‘testritje’ voordat je een kinderwagen koopt.

Afscheiding

Je bent zwanger, dus voorlopig word je even niet meer ongesteld. Lekker hè? Je kunt wel last hebben van meer afscheiding dan normaal. Als die er wit of een beetje geel uitziet, hoef je je nergens zorgen over te maken. Ziet het er donker en vies uit en ruikt het ook onaangenaam, ga dan even langs de huisarts. Misschien heb je wel een schimmelinfectie opgelopen.

Blaasontsteking

Als je zwanger bent, ben je vatbaarder voor een blaasontsteking. Dat komt omdat er meer voedingsstoffen in je urine zitten, een bron voor bacteriën. Je steeds groter wordende baarmoeder drukt op je blaas, dus moet je vaker plassen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om te plassen. Probeer ook de laatste druppels eruit te plassen, anders hebben bacteriën vrij spel.

Pas op met tillen!

Pas op met het tillen van zware dingen, dit kan schadelijk zijn voor je buik, bekken en rug. Laat dit dus zoveel mogelijk aan anderen over.

Beeld: iStock.com