20 weken zwanger

20 weken zwanger

Gefeliciteerd! Twintig weken zwanger, je bent al op de helft van je zwangerschap! Het is tijd voor je 20 wekenecho. Met je goed zichtbare buik zul je vast veel reacties uit je omgeving krijgen. Geniet ervan!

Je baby maakt wel tweehonderd bewegingen per dag. Die voel je niet allemaal, maar als je rustig zit of ligt, zul je hem goed kunnen voelen bewegen.

20 wekenecho

Rond deze week heb je je 20 wekenecho. Een bijzonder, maar ook spannend moment! Mocht je baby een afwijking hebben, dan is dat nu namelijk goed te zien. Maar bovenal is het natuurlijk weer leuk om te zien hoe je baby gegroeid is in de afgelopen weken!

Silsolutions van Vitakruid

Goed voor je huid & haar

Een aanrader voor tijdens je zwangerschap: Silsolutions van Vitakruid. Dit veelzijdige supplement draagt o.a. bij aan het behoud van een stevige, zachte en elastische huid en helpt je haarvolume te verbeteren.

Bestel direct

Dag en nacht

Nu je op de helft van je zwangerschap zit, heeft je baby waarschijnlijk al een slaap- en waakritme. Als hij wakker is, duikelt hij vrolijk rond in je baarmoeder en zwaait hij met zijn handen en voeten. Als zijn duim in de buurt van zijn mond komt, zal hij er aan zuigen. Lief!

Blauw of roze?

Op de 20-wekenecho is goed te zien of de baby een jongen of meisje is. Wil je dit niet weten, geef dat dan van tevoren aan de echoscopist door. Dan zal hij of zij tactisch om het geslacht heen draaien.

Functies van vruchtwater

Je baby begint met het slikken van vruchtwater. Dit is een goede oefening voor zijn spijsvertering en ademhalingsstelsel. Vervolgens plast hij het weer uit in het vruchtwater. Wat zijn de functies van vruchtwater?

Zeg het met een taart

Er zijn veel manieren om aan je omgeving te vertellen wat het geslacht van je baby wordt. In Amerika maken ze daar een feestje van (gender reveal party), met als belangrijkste onderdeel het aansnijden van de ā€˜gender reveal cakeā€™. Een taart die van buiten niet verklapt wat het geslacht van de baby is, maar van binnen blauw of roze is.

Wil je er zelf ook op deze manier achterkomen wat het wordt? Vraag dan de echoscopist het geslacht niet aan jullie te verraden tijdens de 20-wekenecho, maar het op een briefje te schrijven. Geef dit aan de banketbakker en ontdek als je de taart aansnijdt of het een jongen of meisje wordt.

De placenta

Als je 20 weken zwanger bent, pompt de placenta zoā€™n 25 liter bloed per dag door je navelstreng. De bouwstoffen die hierin zitten - zoals zuurstof en glucose - gaan via de placenta naar je baby. Omdat de placenta altijd een hogere temperatuur heeft dan de rest van je lichaam, heeft je baby het nooit koud.

Geboortekaartje

Heb je al nagedacht over het geboortekaartje voor je baby? Weet je al welke tekst je wilt vermelden? En hoeveel kaartjes je gaat bestellen? Lees er alles over en doe ideeƫn op!

Voldoende drinken

Slik je staalpillen om het ijzergehalte in je bloed op peil te houden? Het kan verstopping veroorzaken, dus let er op dat je genoeg drinkt en voldoende beweegt.

De perfecte voornaam

Op WIJ.nl vind je inspiratie, tips en adviezen waar je rekening mee moet houden en om je op weg te helpen. Uiteindelijk de juiste naam gevonden? Haal hem eens door de namenteller, dan weet je ook gelijk hoe populair de naam is.