17 weken zwanger

17 weken zwanger

Je baby hoort van alles in je buik: het kloppen van je hart, het geruis van je bloed, het rommelen van je darmen.

Ook geluiden van buitenaf kan hij horen. Hij kan dan ook behoorlijk schrikken van een plotseling hard geluid als een dichtklappende deur of muziek dat op de maximale volume wordt gezet. De oogleden van je baby zijn nog dicht, maar hij kan wel al licht van donker onderscheiden.

Vitamine D

Je baby is druk bezig zijn skelet te bouwen, dus heeft hij veel kalk nodig. Daar moet jij hem van voorzien. Eet en drink daarom genoeg zuivel (2-3 porties) en voldoende kaas (40 gram). Het is ook aan te raden om dagelijks 10 mcg vitamine D te slikken, dit helpt je lichaam om calcium uit voedsel op te nemen.

Meer zin in seks?

Er zijn vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel meer zin in seks hebben dan normaal. Vooral in deze weken, omdat je niet meer zo moe bent en je buik nog niet in de weg zit. Dat je meer in de mood bent, komt omdat je doorbloeding in je lichaam beter is. Dat zorgt ervoor dat je vagina sneller opzwelt, wat een lekker gevoel geeft.

Tip: zing steeds hetzelfde liedje

Zing of speel elke dag hetzelfde liedje voor je baby. Als hij straks geboren is, zal hij het herkennen en kan ā€™t hem troosten. Marjet schreef erover in deze blog en noemt het een van de beste tips die ze ooit kreeg toen ze zwanger was.

Welkom bij de club

Nu je zwanger bent, gaat er een deur voor je open wat betreft speciale activiteiten en cursussen. Heb jij al nagedacht of je een zwangerschapscursus wilt volgen of misschien een sportieve activiteit speciaal gericht op zwangeren wilt doen? Leuk om eens te proberen en tegelijkertijd dƩ plek om andere zwangeren te ontmoeten. Wat je zoal kunt doen? Denk aan o.a. ZwangerFit, zwangerschapsyoga, zwangerschapszwemmen, Hypnobirthing of misschien een bootcamp voor zwangere vrouwen? Check hier welke zwangerschapscursus het best bij jou past.

Zeg buik, waar blijf je nou?

En … zie je al wat? De kans is groot dat het nog wel even duurt voordat je buik echt zichtbaar wordt. Wanneer je precies een buik(je) krijgt, verschilt erg per vrouw. Heb geduld, het komt vanzelf. Ook kan het trouwens best wennen zijn dat je lichaam verandert en ‘dikker’ wordt. Wat kun je de komende tijd verwachten van je veranderende lichaam?

Eerlijke verhalen van mama’s to be

Benieuwd naar ervaringen van andere zwangeren? Bij blogs over zwanger zijn vind je eerlijke verhalen van aanstaande moeders over allerlei onderwerpen. Wil je ook graag een verhaal over je zwangerschap? Dat kan (ook anoniem). Stuur je verhaal op naar redactie@wij.nl o.v.v. Mijn verhaal. Meer weten? Lees hier wat we van een ingezonden blog verwachten. Toch nog een vraag? Mail ons gerust.