14 weken zwanger

14 weken zwanger

Heb je al wat meer energie? Ervaring is dat er nu een leukere en fittere tijd aanbreekt.

Je baby kan nu zijn vingers en tenen vrijuit bewegen en dat doet hij dan ook volop. Ook zijn stembanden zijn klaar, al heeft hij daar nu natuurlijk nog niets aan.

Nee, geen striae!

Je buik begint te groeien en dan kun je te maken krijgen met striae. Je huid wordt door het uitrekken verzwakt en maakt niet meer genoeg collageen aan. Zeker bij een eerste zwangerschap komen striemen vaker voor, omdat je huid dunner en minder elastisch is. Het is handig om je buik (en je borsten, billen en benen) nu al elke dag in te smeren met een speciale zwangerschapsbalsem die de aanmaak van collageen helpt te stimuleren. Zo houd je de huid soepel en zal het weefsel minder snel scheuren.

Daar gaat weer een boom …

Krijg je ’s nachts regelmatig een por van je partner omdat hij last heeft van je gesnurk? Tja, zelfs daar zijn je hormonen verantwoordelijk voor. De slijmvliezen in je neus zijn opgezwollen en daardoor zul je meer door je mond gaan ademen. En dan is de kans op snurken groter.

Zwanger en ADHD? Doe mee met onderzoek ROAD

Zwanger en ADHD? Doe mee!

Heb jij of jouw partner - of jullie beiden - ADHD? Dan kun je meedoen aan het ROAD onderzoek. ROAD probeert vroege signalen van ADHD in kaart te brengen en kijkt naar het samenspel van aanleg en omgeving.

Meer informatie & aanmelden

Zwangerschapsstreep

Naarmate je buik groeit, kan het zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt. Hij begint bij je navel en loopt tot aan je schaambeen. Ook dit is het werk van hormonen. Geen zorgen als je geen zwangerschapsstreep krijgt, hij verschijnt niet bij iedereen.

Tip: ga op babymoon

Wordt dit jullie eerste kind? Plan dan nog snel een weekje of weekend weg met z’n tweetjes, ook wel babymoon genoemd. Als je in verwachting bent, wil je zeker weten dat je de juiste vakantiekeuze maakt.

De perfecte voornaam

Begin er maar eens aan. Op WIJ.nl vind je inspiratie, tips en adviezen waar je rekening mee moet houden en om je op weg te helpen. Uiteindelijk de juiste naam gevonden? Haal hem eens door de namenteller, dan weet je ook gelijk hoe populair de naam is.