13 weken zwanger

13 weken zwanger

Gefeliciteerd! Je bent dertien weken zwanger! Nu het eerste trimester erop zit, zal je lang niet meer zo moe en misselijk zijn als in het begin. En dus kun je nu écht gaan genieten van je zwangerschap.

Je baby krijgt nu nesthaartjes: witte donsharen over zijn hele lijf. En hij kan al op zijn duim zuigen!

Zwangerschapsmasker

Omdat je hormoonhuishouding anders is nu je zwanger bent, is je huid gevoeliger voor UV-stralen. Je kunt een zogenaamd zwangerschapsmasker krijgen: onregelmatige pigmentvlekken in je gezicht. Smeer je daarom altijd goed in (ook in de schaduw) en vermijd lange periodes in de zon. Toch een zwangerschapsmasker opgelopen? Bij 70% van de vrouwen verdwijnt dit binnen een jaar na de bevalling.

Heb je even?

Misschien zie je er tegen op, maar het wordt ook tijd om het goede nieuws aan je werkgever te vertellen zodat je zwangerschapverlof geregeld kan worden. Zo kunnen zij alvast op zoek naar vervanging en jij hoeft geen smoesjes meer te verzinnen als je voor controle naar de verloskundige moet.

Lekker lezen

Er gaat veel veranderen nu je zwanger bent en er een baby komt. Hoe bereid je je daarop voor? Er valt genoeg te lezen op WIJ.nl over hoe je een baby verzorgt en opvoedt. Benieuwd naar ervaringen van andere mama’s to be? WIJ plaatst ook wekelijks persoonlijke verhalen. Je vindt ze hier!

Leuke en originele zwangerschapsaankondigingen

Je ouders en beste vrienden weten het waarschijnlijk al, maar hoe vertel je het aan de rest? Op Instagram vind je leuke en originele zwangerschapsaankondigingen ter inspiratie zoals deze of deze.

Straks minder werken?

Nu er een baby op komst is, kan het zijn dat jij of je partner besluit om na de geboorte minder uren te gaan werken. Hoe is dat wettelijk eigenlijk allemaal geregeld?

Wat ‘kost’ een kind?

Een kind krijgen zorgt voor veel veranderingen in je leven. Ook in je portemonnee.