12 weken zwanger

12 weken zwanger

Het eerste trimester zit erop! Als de termijnecho deze week goed blijkt te zijn, kun je het eindelijk van de daken schreeuwen: je bent zwanger!

Het minimensje in je buik grijpt gretig om zich heen met zijn handjes. Dat hij soms de navelstreng te pakken krijgt, kan geen kwaad. Die is gemaakt van stug en stevig weefsel.

Naar de sauna

Ben je gewend om regelmatig naar de sauna te gaan, dan kun je daar tijdens je zwangerschap gerust mee doorgaan. Vermijd in de eerste 3 maanden van je zwangerschap de sauna. De hoge temperaturen zijn niet goed voor je baby. Later toch de hitte in? Ga dan niet in de warmste, blijf niet te lang zitten en drink voldoende water. Ga je eigenlijk nooit, doe het dan tijdens je zwangerschap ook maar niet. Als je niet gewend bent aan de hitte, kun je duizelig worden en misschien wel flauwvallen.

Nub-theorie: jongen of meisje?

Kun je niet wachten tot de 20-weken echo om te weten wat het geslacht wordt? Met de nub-theorie kun je nu al met je echo foto van deze week het geslacht van je baby voorspellen. De methode biedt in deze vroege periode 75% zekerheid.

Zwangerschapscursus?

Yoga, pufclub, zwangerschapsfitness … Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapscursussen om je voor te bereiden op de bevalling. Bedenk wat het beste bij jou past en informeer naar het aanbod in je omgeving.

Wat een bloed!

Je lichaam produceert in deze periode bijna de helft meer bloed dan normaal. Een deel wordt gebruikt voor het transporteren van voedingsstoffen naar de placenta en het afvoeren van afvalstoffen van je baby. Dankzij de extra hoeveelheid bloed, is de doorbloeding van je hele lichaam beter. Dit verklaart het kleurtje in je gezicht en je volle bos haar.

Jouw zwangerschap in 5 minuten

De perfecte voornaam

Begin er maar eens aan. Op WIJ.nl vind je inspiratie, tips en adviezen waar je rekening mee moet houden en om je op weg te helpen. Uiteindelijk de juiste naam gevonden? Haal hem eens door de namenteller, dan weet je ook gelijk hoe populair de naam is.