Zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender

Je zwangerschap van week tot week volgen? De zwangerschapskalender van WIJ geeft per week een overzicht van jouw belangrijkste lichamelijke veranderingen en de ontwikkelingen van je baby. Klik op een zwangerschapsweek naar keuze en ontdek wat er zich die week allemaal afspeelt.

Ontdek in de zwangerschapskalender bijvoorbeeld hoe groot je baby op dat moment is, welke kwaaltjes je per week kunt verwachten en wat je allemaal al kunt regelen. En verder? Geniet van deze bijzondere periode, maak veel foto’s en houd herinneringen bij. Voordat je het weet zijn die negen unieke maanden alweer voorbij. Geloof ons!

Jouw zwangerschap en baby zijn uniek

Als je zwangerschapskalender raadpleegt is het goed om je te realiseren dat iedere zwangerschap uniek is en iedere baby dus ook. De genoemde ontwikkelingen in de zwangerschapskalender zijn een indicatie. Het kan zijn dat jij op sommige vlakken ontwikkelingen anders ervaart of juist nauwelijks kwaaltjes voelt. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Twijfel je? Bel dan vooral je verloskundige. Daar is ze voor.Jij tijdens je zwangerschap

In de zwangerschapskalender kun je per week zien wat jij als zwangere ongeveer kunt verwachten. Het allerbelangrijkste is: zorg goed voor je lichaam. Zorg voor voldoende rust en eet gezond. Let daarbij op wat je wel en niet mag eten nu je zwanger bent. Het is daarbij heel normaal dat je gewicht toeneemt. Er groeit tenslotte een mini-mensje in je buik. Bekijk hier alvast de (verwachte) groei van je zwangere buik van week tot week.

Persoonlijke ervaringen en verhalen lezen

Ben je benieuwd naar de persoonlijke ervaringen en verhalen van andere zwangeren? Op WIJ.nl plaatsen we regelmatig persoonlijke verhalen over zwanger zijn en de periode daarna. Wil je ook je ervaring delen met andere mama’s (to be)? Lees hier hoe je jouw verhaal aan de redactie van WIJ kunt sturen.

Volg je WIJ al via Instagram en Facebook? Daar delen we dagelijks interessante verhalen, weetjes, tips van experts en plaatsen we regelmatig mooie winacties.

Zwangerschapskwaaltjes kun je wanneer verwachten?

Misselijk, moe en gevoelige borsten. Over deze zwangerschapskwaaltjes heb je vast wel eens een zwangere vriendin horen klagen, maar wat kun je nog meer verwachten en wanneer dan ongeveer? Dit handige overzicht over zwangerschapskwaaltjes vertelt je alvast wat je te wachten staat. En bedenk ook hier: heb je van de genoemde kwaaltjes niet of nauwelijks last? Dat is niets om je zorgen over te maken.

Welke echo’s krijg je allemaal gedurende je zwangerschap?

Als je je zwangerschap vroeg ontdekt, krijgen sommige zwangeren rond de 7 weken al een vitaliteitsecho, dan volgt de 12-wekenecho (termijnecho) en zo volgen er meer. Maar welke echo’s krijg je allemaal aangeboden? En wat wordt er per echo precies onderzocht? Een overzicht van alle echo’s mét uitleg.

Je partner tijdens je zwangerschap

Nu jij zwanger bent, sta je vaak in het middelpunt van de belangstelling. Maar vergeet ook je partner niet. Voor hem of haar is jouw zwangerschap ook een ingrijpende verandering. Jullie krijgen niet alleen samen een kind, jullie worden ook ouders. Praat er samen over, spreek je verwachtingen uit en ga samen naar een bevalcursus. Voor je partner ook fijn als hij weet wat hem straks te wachten staat.

Tip! Zijn jullie al aan het nadenken over een naam? We hebben alle jongensnamen en meisjesnamen trends op een rij gezet. Benieuwd hoe vaak een babynaam voorkomt? Raadpleeg onze handige namenteller.

Wat heb je nodig tijdens je zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap is het aan te raden om een aantal zaken aan te schaffen voor jezelf, bijvoorbeeld deze 9 musthaves. Raadpleeg daarnaast de babyuitzetlijst om te zien welke spullen je voor je baby nodig hebt. We maken in de babyuitzetlijst onderscheid in spullen die je onmisbaar zijn en spullen die fijn zijn om te hebben, maar niet per se noodzakelijk. Wel zo fijn handig.