Zwangerschapspilates

Zwangerschapspilates

Zwangerschapspilates focust op de beheersing van je spieren. Het heeft vooral effect op je bewustwording en kracht van de spieren rondom je bekkengebied. Tijdens je zwangerschap heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden. Dat vergt veel kracht en uithoudingsvermogen van de spieren rondom je bekken. Door zwangerschapspilates vergroot je de controle op je spieren en blijf je zo fit en vitaal mogelijk.

De nadruk bij zwangerschapspilates ligt op de diepe buikspieren en de bekkenbodemspieren. Je leert de spiergroepen die je inzet tijdens je bevalling bewust gebruiken. Zwangerschapspilates is daarnaast een effectieve manier om na je bevalling het herstel te bevorderen. Aan het begin van je zwangerschap zal de nadruk liggen op een goede stabilisatie van je rug en bekken. Dit is de basis voor een goede houding tijdens de rest van je zwangerschap.

Naarmate je buik groeit, zal de focus verschuiven naar gerichte training op je balans en coƶrdinatie. Het zwaartepunt van je lichaam zal steeds veranderen, waardoor ook je benen aandacht krijgen om de extra kiloā€™s op te vangen.

Bij de meeste sportscholen of praktijken is zwangerschapspilates de hele zwangerschap lang mogelijk. Er worden groepslessen aangeboden, maar vaak heb je aan het einde van je zwangerschap meer behoefte aan advies toegespitst op jouw persoonlijke situatie.

Video

Hoe ziet een les van de zwangerschapscursus Pilates eruit?

Beeld: iStock.com