Zwangerschapsdans

Zwangerschapsdans

Met zwangerschapsdans ‘Dancing for Birth’ volg je lessen waarbij je oefeningen en technieken krijgt aangereikt om te ontspannen door te dansen. Dancing for Birth is gebaseerd op verschillende werelddansvormen met invloeden uit Afrikaanse, Latino en Caribische tradities. Je traint jezelf om te luisteren naar je lichaam en je baby naar de optimale foetushouding te begeleiden.

Wat houdt zwangerschapsdansles Dancing for Birth in?

Via lichaamsbewustzijn en bewegingsvrijheid leer je hoe je zo effectief mogelijk kunt reageren op wat er in je lichaam gebeurt. Dankzij zwangerschapsdans creëer je zelfvertrouwen in je intuïtie en instinct. Door de bewegingen voel je je verbonden met je baby. Je doet daarnaast (zittende) ontspanningsoefeningen. Je maakt zo op speelse wijze verbinding met je zwangerschap en het komende ouderschap. Er is ruimte om met elkaar te praten en je krijgt voorlichting over je zwangerschap. Ook leer je ademhalingstechnieken en buik- en bekkenbodemoefeningen om je lichaam klaar te stomen voor de bevalling.

Dansen voor en na de geboorte van je kind

Je hoeft geen danservaring te hebben voor Dancing for Birth. Ook na de geboorte kun je meedoen tot je kind 1 jaar oud is. Voor meer informatie, kijk op Embodiedance.nl.

Beeld: iStock.com