Samen Bevallen

Samen Bevallen

De zwangerschapscursus Samen Bevallen doe je samen met je partner. Jullie staan voor een grote verandering: ouders worden. Je kunt je op deze manier samen voorbereiden op de geboorte van jullie kind. Je partner leert hoe hij je kan ondersteunen tijdens de bevalling. Zo wordt het een gebeurtenis die je echt met zijn tweeën beleeft en samen tot een goed einde brengt.

Wat houdt de zwangerschapscursus Samen Bevallen in?

De cursus Samen Bevallen is afgeleid van de psycho-profylactische methode. De achterliggende filosofie luidt dat het niet mogelijk is om zonder pijn te bevallen, maar dat je wel kunt leren om op een positieve manier met de pijn om te gaan. Dat doe je door gebruik te maken van ademhalings- en ontspanningstechnieken, die je leert tijdens de cursus.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan je lichaamshouding. Je partner leert hoe hij je kan masseren. Verder train je een aantal perstechnieken en krijg je informatie over de zwangerschap en de bevalling. Het uiteindelijke doel is dat je de bevalling leert zien als een positieve, natuurlijke gebeurtenis, die je zelf volledig in de hand hebt zonder dat je last hebt van overbodige angst, spanning of pijn.

Waar kun je Samen Bevallen volgen?

De cursus bestaat uit ongeveer tien bijeenkomsten. Ze worden op verschillende plaatsen in het land aangeboden. De groep die aan de cursus deelneemt, bestaat gemiddeld uit drie tot zes stellen.

Als je meer informatie wilt of op zoek bent naar een cursus Samen Bevallen bij jou in de buurt, kijk dan eens op samenbevallen.nl.

Beeld: iStock.com