HypnoBirthing

HypnoBirthing

Een zwangerschapscursus HypnoBirthing is met name geschikt voor vrouwen die erg opzien tegen pijn tijdens de bevalling. Bij HypnoBirthing leer je hoe je in een diepe staat van ontspanning terecht komt om zo rustig en pijnloos je bevalling te beleven. Doordat je volledig ontspannen bent kun je je natuurlijke instinct volgen en belemmerende en negatieve gedachten van je af zetten.

Wat is hypnobirthing?

HypnoBirthing is ontstaan uit de wens dat alle babyā€™s op een zachte, kalme en liefdevolle manier worden geboren. Dit gebeurt door middel van optimale ontspanning tijdens de bevalling, waardoor de geboorte gemakkelijk en harmonieus verloopt. Met HypnoBirthing leer je flexibel om te gaan met angsten. Daardoor neem je geen negatieve zaken mee in je eigen verwachtingspatroon die het geboorteproces kunnen beĆÆnvloeden. Je beĆÆnvloedt je eigen gedachten door middel van zelfhypnose.

Hoe ziet een zwangerschapscursus hypnobirthing eruit?

De training bestaat voor het grootste deel uit zelfhypnosetechnieken en informatie over wat er gebeurt met je lichaam tijdens de bevalling. Het hulpmiddel waarmee je jezelf onder hypnose brengt, is meestal een cd. De cursusleider neemt de oefeningen voor je op. Als je thuis regelmatig naar de cd luistert, leer je hoe een prettige en ontspannen sfeer kunt oproepen. Wanneer je de cd ook tijdens je bevalling afdraait, is het makkelijker om jezelf in een ontspannen toestand te brengen.

Volg je hypnobirthing individueel of in groepsverband?

Het verschilt per cursus of de lessen individueel of in groepsverband worden gegeven. Een cursus HypnoBirthing bestaat gemiddeld uit vijf lessen. Vaak mag je je partner meenemen. In de meeste gevallen krijg je naast de lessen in hypnose ook algemene voorlichting over de bevalling en leer je ademhalingstechnieken evenals methoden om de weeƫn op te vangen.

Luistertip: De Verloscast #9 Hypnobirthing

Beeld: iStock.com