Bootcamp voor zwangere vrouwen

Bootcamp voor zwangere vrouwen

Als je altijd al een fanatieke sporter bent geweest, dan is bootcamp voor zwangere vrouwen misschien wel iets voor jou. Het is goed om in conditie te blijven tijdens je zwangerschap, omdat je bevalling dan soepeler verloopt en je daarna sneller hersteld bent.

Veel vrouwen vinden het heerlijk om in de buitenlucht te werken aan hun spierbehoud en conditie. Daarnaast kun je extra informatie verwachten over je zwangerschap en bevalling. Blijf wel altijd naar je eigen lichaam luisteren.

Hoe wordt er tijdens de bootcamp rekening gehouden met je zwangerschap?

Tijdens een bootcamp voor zwangere vrouwen wordt rekening gehouden met wat je wel en beter niet kunt doen. Zo zijn crunches en andere oefeningen voor de rechte buikspieren een no-go tijdens je zwangerschap. Deze moeten namelijk plaatsmaken voor je baby die aan het groeien is. Ook aan het bekken en de bekkenbodemspieren wordt speciale aandacht gegeven, zodat je kunt toewerken naar een soepele bevalling. Is bootcamp toch iets te intensief voor je? Dan is ZwangerFit misschien een mooi alternatief.

Op welk moment tijdens je zwangerschap is bootcamp geschikt?

Je kunt op elk gewenst moment tijdens je zwangerschap beginnen met bootcamp en er in principe tot de laatste week mee doorgaan, mits je je er goed bij voelt.

Informeer in jouw omgeving of bij de sportschool voor speciale bootcamplessen voor zwangere vrouwen. Ook na je bevalling is bootcamp een perfecte manier om je figuur en conditie weer terug te krijgen.

Beeld: iStock.com