Moeders voor Moeders: andere vrouwen helpen om zwanger te worden

Moeders voor Moeders: andere vrouwen helpen om zwanger te worden

Als je net zwanger bent, kun je jouw geluk delen met andere stellen die een kinderwens hebben. Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen om daar het hormoon hCG uit te halen. Dit hormoon wordt gebruikt om geneesmiddelen te maken die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Door mee te doen met Moeders voor Moeders kun je dus heel eenvoudig andere wensouders helpen hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Hoe werkt Moeders voor Moeders?

Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met je 11e zwangerschapsweek. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine de hoogste concentratie hCG. Na aanmelding neemt een informatrice van Moeders voor Moeders contact met je op om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek legt ze uit hoe deelnemen in zā€™n werk gaat en worden de deelnamevoorwaarden met je doorgenomen.

Als je mee gaat doen ontvang je van Moeders voor Moeders Ć©Ć©n of meerdere opvangkannetjes en twee kratten met flessen om je urine in te bewaren. Je kunt elke dag een nieuwe fles gebruiken. Dit voorkomt nare luchtjes en waarborgt daarnaast de kwaliteit van het hormoon. Elke week worden de kratjes bij je thuis opgehaald en omgewisseld voor lege. Dit gebeurt heel discreet met een bestelauto zonder reclame van Moeders voor Moeders. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met de informatrice spreek je af waar je de kratjes voor de chauffeur klaarzet. Je kunt er ook voor kiezen om de kratjes om te wisselen op een depot of alternatief adres.

Lees meer op de website van Moeders voor Moeders, maar direct aanmelden kan natuurlijk ook.

Beeld: iStock.com