Gender reveal party: met 20 leuke reveal ideeƫn

Gender reveal party: met 20 leuke reveal ideeƫn

Iedereen wil het weten, is het een jongen of meisje? Tegenwoordig laten ouders dat niet zomaar weten, ze maken er een heel spektakel van! Er zijn zoveel manieren om het geslacht van je baby te onthullen, en het kan best een klus zijn om te beslissen welke bij jou en je groeiende gezin past. Je voelt misschien wel wat druk om het super origineel te maken. Dus, of je nu op zoek bent naar ideeĆ«n voor zo’n gender reveal party of gewoon een leuke post op sociale media om het geslacht van je kleintje te onthullen, we hebben hier een flinke lijst voor je.

Wat is een gender reveal party?

Op een gender reveal party onthul je het geslacht van je ongeboren baby aan familie en vrienden. Soms weten jij en je partner het geslacht zelf ook nog niet. Als je zelf ook verrast wilt worden, geef dan een goede vriend of vriendin de uitslag en laat hen alles regelen. Ben je zwanger van een jongen of meisje? De traditie is, net als de babyshower, overgewaaid uit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Soms vindt de onthulling van het geslacht plaats via een video in plaats van een feest. Hoe organiseer je een gender reveal party of video? Hieronder vind je de leukste tips en inspiratie!

Hoe organiseer je een gender reveal party?

Een gender reveal party wordt altijd georganiseerd door jullie zelf als ouders, het is dus geen verrassing net als bij een babyshower. Je mag uiteraard helemaal zelf bepalen wie je uitnodigt en hoe groot je het maakt. Vaak wordt de directe familie en een aantal goede vrienden uitgenodigd. Het belangrijkste moment op de gender reveal party is de onthulling van het geslacht. Dit kan op allerlei manieren. Online vind je een groot aanbod gender reveal-producten. Wat je veel ziet is een speciale gender reveal taart. Aan deze taart kun je vanaf de buitenkant niets zien, maar de vulling is blauw of roze.

gender-reveal-taart

Het opensnijden van de taart is het moment waarop het geslacht onthuld wordt. Hoe doe je dit als je zelf ook niet wilt weten of je zwanger bent van een jongen of een meisje? Vaak wordt het geslacht tijdens de 20 wekenecho op een briefje geschreven en in een gesloten envelop bewaard. Deze envelop geef je aan de bakker die jouw taart maakt en maakt de vulling aan de hand van het geslacht.

20 leuke gender reveal ideeƫn

Gender reveals zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, maar het lijkt soms alsof mensen steeds weer dezelfde gender reveal tactieken gebruiken. Wij hebben een aantal leuke ideeƫn voor je op een rijtje gezet om je gender reveal party uniek en onvergetelijk te maken.

Confetti kanonnen

Organiseer je een gender reveal party? Zorg dan voor een voorraadje van deze gender reveal poppers. Koop een paar roze of blauwe confetti kanonnen. Laat je gasten er flink aan trekken, of doe het zelf met je partner. Het zorgt voor een feestelijke sfeer en is perfect voor een geweldige foto!

Breekbare chocolade

Zwangerschapshormonen kunnen je humeur soms flink beĆÆnvloeden. Waarom je niet afreageren op een stuk chocolade? Sla een breekbaar chocoladehart kapot met een houten hamer en ontdek welke kleur snoepjes eruit tevoorschijn komen. Bonus: je hebt meteen wat lekkers te snoepen.

gender-reveal-confettiballon

Confetti ballon

Een confetti ballon voegt opwinding en spanning toe aan je gender reveal. Iedereen staat in afwachting om te ontdekken of de ballon roze of blauwe confetti bevat, wat het geslacht van de baby onthult. Het geeft een verrassend en feestelijk element aan de aankondiging.

Confetti in een paraplu

Confetti in een paraplu is een leuke en unieke twist voor een gender reveal. Het werkt als volgt: iemand opent de paraplu, en in plaats van regendruppels vallen er roze of blauwe confettisnippers naar beneden, wat zorgt voor een feestelijke en kleurrijke regen.

gender-reveal-pinata

PiƱata

Dit gender reveal idee is gewoonweg geweldig! Pak een stok om de piƱata stuk te slaan, zodra dat gelukt is vliegt de roze of blauwe confetti door de lucht en onthult het geslacht van de baby.

Gender reveal shirts

Verschijn op het feest in stijl met gender reveal shirts. Maak er een dramatische show van door het “juiste” shirt uit te pakken en te dragen.

Een lied laten maken

Dit creatieve gender reveal idee is geweldig voor feestjes, sociale media en e-mails. Misschien kun je wel een bevriende muzikant laten optreden op je gender reveal feestje!

Glazen met briefjes

Plaats een kaartje met balletjes in een glas en vul het met water. Hierdoor wordt zichtbaar wat er op het briefje staat, wat voor een verrassingseffect zorgt.

gender-reveal-doos-met-ballonnen

Doos met gekleurde ballonnen

Een doos met ballonnen is een geweldige keuze (en misschien wel de meest populaire) voor een gender reveal omdat het moment van onthulling extra spannend wordt. Wanneer je de doos opent, stijgen er roze of blauwe ballonnen op.

Blauwe of roze bellen blazen

Koop een paar flessen bellenblaasmengsel en voeg stiekem voedselkleurstof (roze of blauw) toe. Tijdens het feest, onthul je samen met je partner het grote nieuws door bellen naar elkaar en de gasten te blazen. Let wel op eventuele vlekken op kleding.

Kast openen

Voor een unieke gender reveal, vul een kast met roze of blauwe babykleding en spulletjes. Deze kast dient als het perfecte decor voor je grote onthulling. Op het afgesproken moment open je de deuren, en iedereen ontdekt samen of het een jongen of meisje wordt.

Gender reveal verfpistolen

De aanstaande ouders dragen wit op hun gender reveal party, terwijl vrienden en familie verfpistolen gevuld met roze of blauwe verf hebben. Terwijl de gasten de aanstaande ouders bespuiten met blauwe of roze verf, ontdekken ze ook het geslacht. Wees wel voorzichtig om verwondingen te voorkomen. Je kunt het ook op een wit doek laten gebeuren.

Rookbommen of rookkanon

Gasten verzamelen zich buiten en iemand laat een roze of blauwe rookbom los. Hoewel het een geweldige Instagram-foto kan opleveren, kan dit populaire gender reveal-idee gevaarlijke gevolgen hebben. We hebben allemaal gehoord van gender reveals die flink mis zijn gegaan! Als je toch voor een rookbom kiest, wees dan uiterst voorzichtig en volg de instructies nauwkeurig. Je kunt ook rook in de uitlaat van een auto doen voor een spectaculair effect.

gender-reveal-cupcakes

Gender reveal cupcakes of taart

Zoals eerder benoemd, is dit een leuk en populair idee voor elke gender reveal party. Bak (of bestel) cupcakes of taart met roze of blauwe vulling in het midden. Neem een hap van je cupcake of taart voor de ultieme verrassing.

Leuke gender reveal spelletjes

Voeg wat competitie toe aan je gender reveal met leuke gezelschapsspelletjes. Van eenvoudige printables tot bordspellen met een babythema, deze activiteiten zullen zowel ouders als feestgangers aanspreken.

Woordzoeker

Gender reveal spelletjes zijn altijd een hit. Deze woordzoeker is eenvoudig en schattig, gevuld met de woorden “jongen” en “meisje,” maar er zijn er negen van de ene en tien van de andere.

Tic Tac Toe gender reveal

Wat dacht je van een potje tic tac toe? Deze set bevat alles wat je nodig hebt om van het klassieke bordspel een leuk gender reveal idee te maken. Hang het bord op en plaats vijf kaarten van de ene kleur en vier van de andere. Als je vijf roze kaarten onthult, wordt het een meisje; bij vijf blauwe kaarten maak je je klaar voor een jongetje.

Matryoshka poppetjes

Gender reveal spelletjes hoeven niet ingewikkeld te zijn. Deze schattige poppenset is een goed voorbeeld. Speel met je partner of gasten, open de poppen een voor een tot je de laatste onthult die het geslacht van de baby aangeeft.

Speurtocht naar geslacht

Wie houdt er niet van een speurtocht? Stuur je gasten op een zoektocht naar het geslacht van jullie baby door aanwijzingen in enveloppen te verstoppen. Dit unieke gender reveal idee vereist iets meer planning dan andere, maar de opwinding van het rondrennen op zoek naar aanwijzingen is zeker de moeite waard.

Ballon prikken

Dit interactieve spel is een leuk idee om het geslacht te onthullen. Giet een beetje roze of blauwe verf in Ć©Ć©n ballon en vul de andere met wit voordat je ze opblaast en aan een bord bevestigt.

Gender reveal kraskaarten

Bij aankomst op het feest ontvangt elke gast een kraskaart met ‘Het is een jongen’ of ‘Het is een meisje.’ Wanneer ze met een muntje over het kaartje krassen, onthullen ze het geslacht. Je kunt deze kaarten vaak kopen in feestwinkels of online, en ze zijn soms te personaliseren met gegevens zoals de uitgerekende datum of het jaar van je baby.

Gender Reveal video’s

Dit is een compilatie van momenten waarbij de gender reveal niet zo ging als gepland:

Deze gender reveals gingen gelukkig wel goed en hadden de meest grappige reacties:

Beeld: iStock.com/AzmanJaka, AzmanL, oksana_nazarchuk, HDKam, Mechelle Brooks