Gender reveal party: ben je zwanger van een jongen of meisje?

Gender reveal party: ben je zwanger van een jongen of meisje?

Op een gender reveal party onthul je het geslacht van je ongeboren baby aan familie en vrienden. Soms weten jij en je partner het geslacht zelf ook nog niet, een grote verrassing dus! Ben je zwanger van een jongen of meisje? De traditie is, net als de babyshower, overgewaaid uit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Soms vindt de onthulling van het geslacht plaats via een video in plaats van een feest. Hoe organiseer je een gender reveal party of video? Hieronder vind je tips en inspiratie!

Hoe organiseer je een gender reveal party?

Een gender reveal party wordt altijd georganiseerd door jullie zelf als ouders, het is dus geen verrassing net als bij een babyshower. Je mag uiteraard helemaal zelf bepalen wie je uitnodigt en hoe groot je het maakt. Vaak wordt de directe familie en een aantal goede vrienden uitgenodigd. Het belangrijkste moment op de gender reveal party is de onthulling van het geslacht. Dit kan op allerlei manieren. Online vind je een groot aanbod gender reveal-producten. Wat je veel ziet is een speciale gender reveal taart. Aan deze taart kun je vanaf de buitenkant niets zien, maar de vulling is blauw of roze.

Het opensnijden van de taart is het moment waarop het geslacht onthuld wordt. Hoe doe je dit als je zelf ook niet wilt weten of je zwanger bent van een jongen of een meisje? Vaak wordt het geslacht tijdens de 20 wekenecho op een briefje geschreven en in een gesloten envelop bewaard. Deze envelop geef je aan de bakker die jouw taart maakt en maakt de vulling aan de hand van het geslacht.

Gender reveal inspiratie Er zijn natuurlijk nog talloze andere manieren waarop je het geslacht kunt onthullen, zoals met een confettikanon of ballonnen laten knappen. We hebben hieronder een aantal leuke videoā€™s voor je op een rijtje gezet.

Video 1: deze gender reveal reacties zijn goud

Video 3: let goed op de vaders in spe