Dadchelor party: een babyshower voor mannen

Dadchelor party: een babyshower voor mannen

Menig zwangere vrouw wordt verrast door vriendinnen en familie met een babyshower. De aanstaande moeder wordt in de watten gelegd met een rijkelijk versierde tafel, lekkere hapjes en cadeautjes voor mama en baby. Daar is nu ook een mannelijke versie voor: de dadchelor. Deze trend komt langzaamaan overwaaien vanuit Amerika, net als de gender reveal party. Kijk er dus niet vreemd van op als je partner in de laatste weken van je zwangerschap wordt ontvoerd door zijn vrienden.

Veel mannen vinden de dadchelor party een waardevolle gebeurtenis. Het geeft ze de gelegenheid om te praten over het aanstaande ouderschap en voelen zich meer verbonden met de baby. De vaak hilarische activiteiten die ze moeten doen zorgt voor een beetje luchtigheid en dat doet de aanstaande vaders goed.

Uit een poll op WIJ.nl blijkt dat nog niet veel mannen een dadchelor krijgen van hun vrienden of Ć¼berhaupt bekend zijn met een dadchelor;

poll dadchelor

Wat is een dadchelor party?

De dadchelor verschilt wel iets van jouw babyshower. Zo zullen ze waarschijnlijk geen babyhapjes gaan proeven en zullen de mannen ook geen blauwe of roze cupcakes of andere zoetigheden gaan eten.

Wat gaan ze dan wel doen? Houd het op een combinatie van een vrijgezellenfeestje met een vleugje babyshower. Het is voornamelijk bedoeld om je partner nog even een leuke mannendag /-avond met zijn vrienden te laten hebben onder het genot van bier, eten en misschien ook een activiteit.

Lees ook: Gender reveal party: met 20 leuke reveal ideeƫn

Beeld: iStock.com