Chinese geslachtskalender: voorspel het geslacht van je baby

Chinese geslachtskalender: voorspel het geslacht van je baby

Wil je graag weten of je zwanger bent van een jongen of meisje? Dan kan de Chinese geslachtskalender je misschien verder helpen. Volgens de legende is de Chinese geslachtskalender door een Chinees geleerde gemaakt zo’n 700 jaar terug. Het geslacht van je baby wordt bepaald aan de hand van de maand waarin de baby is verwekt en de leeftijd van de moeder op moment van bevruchting.

Wat is de Chinese geslachtskalender?

De Chinese geslachtskalender is een methode om het geslacht van je ongeboren baby te voorspellen. De geslachtsvoorspellingskalender werd ontdekt in een koninklijk Chinees graf waar Chinese wetenschapper een oud document onder ogen kwam. In dit document kwamen bijzonder veel zonen voor in de keizerlijke bloedlijn van de Qing-dynastie. Dit was interessante informatie, want veel Chinese ouders wilden liever een jongetje vanwege de bruidsschat die voor een meisje betaald moest worden. Op basis van het document berekende de wetenschapper in welke maand ouders meer kans hadden op een zoon. Beoefenaars van Chinese astrologie geloven dat deze kaarten het geslacht van de baby goed kunnen voorspellen.

Hoe werkt de Chinese geslachtskalender?

Om de Chinese geslachtskalender te kunnen gebruiken, moet je eerst weten wat je Chinese leeftijd is. In China wordt namelijk de tijd dat je in de baarmoeder zit opgeteld bij je leeftijd. Zo zijn Chinese babyā€™s bij de geboorte 1 jaar, in plaats van 0 jaar. Daarnaast gebruikt China een maankalender in plaats van onze Gregoriaanse kalender. Door de andere jaartelling kan je maand van conceptie ook net anders zijn dan in onze kalender.

Of je er helemaal van uit kan gaan dat het klopt is te betwijfelen, maar leuk om te checken is het in ieder geval wel! Onderstaande tabel geeft een indicatie aan de hand van jouw gegevens.

  • In welke maand vond de bevruchting plaats?
  • Wat was jouw Chinese leeftijd op dat moment? (Je leeftijd + 1 jaar)

De Chinese geslachtskalender: ben je zwanger van een jongen of een meisje?

J
Jongen
M
Meisje
 JFMAMJJASOND
 JanFebMaaAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
18MJMJJJJJJJJJ
19JMJMMJJMJJMM
20MJMJJJJJJMJJ
21JMMMMMMMMMMM
22MJJMJMMJMMMM
23JJJMJJMMMJJM
24JMMJJMJMJJMJ
25MJMJMJMJMJJJ
26JJJJJMJMMJMM
27MMJJMJMMJMJJ
28JJJMMJMJMMJM
29MJMMJMJJMJMM
30JJMJMJJJJJJJ
31JJJJMMJMJMMJ
32JMMJMJJMJJMJ
33MJJMMJMJMJJM
34JJMMJMJJMJMM
35JMJMMMJMJJMJ
36JMJJJMMJMMMM
37MMJMMMJMMJJJ
38JJMMJMMJMMJM
39MMJMMMJMJJMJ
40JJJMJMJMJMMJ
41MMJMJJMMJMJM
42JMMJJJJJMJMJ
43MJMMMJJMMMJJ
44JMMMJMJJMJMM
45MJMJMMJMJMJM

Hoe hoog is de betrouwbaarheid van de Chinese geslachtskalender?

Over de betrouwbaarheid van de Chinese geslachtskalender valt te discussiƫren. Het is geen wetenschappelijke methode, neem de resultaten dus met een korreltje zout. De Chinese geslachtskalender is vooral leuk om te checken, wat bijdraagt aan je geluksgevoel en liefde voor je ongeboren baby.

Sommige van de Chinese maankalender websites claimen nauwkeurigheidspercentages tot 93%. Uit een Zweeds onderzoek dat de geboortegegevens vergeleken met de voorspellingen van de kaarten kwam een percentage van 50%. Hetzelfde percentage als het opgooien van een munt.

Meer manieren om het geslacht van je baby te voorspellen

Een andere manier om het geslacht van je baby te voorspellen is de NUB-theorie. In tegenstelling tot de Chinese geslachtskalender is deze methode voor 75% betrouwbaar bij een 12 wekenecho. In onze Top 25 bakerpraatjes over het geslacht van je baby vind je overigens nog meer grappige manieren om het geslacht van je baby te bepalen. Niet betrouwbaar, wel leuk om te doen!

Video: vlogger Jay-Jay test verschillende manieren

Bekijk ook eens de video van Jay-Jay. Zij test verschillende manieren om het geslacht van haar baby te achter halen, waaronder de Chinese geslachtskalender.

Beeld: iStock.com/Orbon Alija