
Als je zwanger bent mag je niet alles meer eten en / of drinken. Zorg voor een goed dagelijks menu met extra vitamines en mineralen voor jou en je baby. Van sommige voedingsstoffen heb je nu meer nodig, terwijl je andere producten beter kunt laten staan.
In de eerste drie maanden van je zwangerschap legt je lichaam een voorraadje aan van voedingsstoffen en vetten. Je spijsvertering gaat efficiënter werken waardoor je lichaam meer uit je voeding haalt dan voorheen. Wat is je basismenu en welke voedingsstoffen heb je extra hard nodig?
Als je zwanger bent kan je natuurlijk nog steeds lekker uit eten gaan. Je kunt meestal niet aan de kaart aflezen wat er precies voor ingrediënten in je maaltijd verwerkt zitten. Geef in ieder geval aan dat je zwanger bent, zo kunnen ze rekening met je houden en je adviseren om bepaalde gerechten wel of niet te nemen.
Zodra je zwanger bent moet je met een aantal voedingsmiddelen oppassen of kun je beter niet eten. Deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor je baby. We hebben alle productsoorten die je beter NIET kunt eten op een rij gezet.
Tijdens je zwangerschap kun je opeens stevige trek krijgen en voor je het weet ben je midden in een vreetbui beland. Deze 'cravings' komen het meeste voor aan het begin van je zwangerschap en hebben eigenlijk een hele logische oorsprong. Er gebeurt van alles in je lichaam en je baby heeft extra voedingsstoffen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.
Het drinken van alcohol tijdens je zwangerschap is erg schadelijk voor je ongeboren baby. Stop hier dus direct mee als je weet dat je zwanger bent! Zelfs af en toe een glaasje brengt zijn gezondheid al in gevaar.
Als je zwanger bent, vraagt je lichaam extra voedingsstoffen voor de ontwikkeling van je baby. Gezonde voeding is de basis, maar levert niet alle (extra) vitamines die je nodig hebt tijdens je zwangerschap. Het is dus nodig om extra gezond te eten en de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen.
Hoe zorg je dat de baby in je buik alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft? En met welke voeding voel jij je ook fit? De 10 meest gestelde vragen en antwoorden over zwangerschap en eten.
Als je zwanger bent, ben je vaak bewuster bezig met voeding. Wat jij eet, heeft direct invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Het is dus niet zo gek dat je kritischer bent op de kwaliteit van het voedsel dat je eet.
Tijdens de zwangerschap ben je vaak moe, heel moe ... Wat helpt: powerfood, vol vitamines en mineralen! Powerfood is ook zeer geschikt als je tijdens je zwangerschap snel wat flauw wordt. Daarnaast is het vaak makkelijk klaar te maken. Zo geef je jezelf in korte tijd een boost en werk je aan een gezonde levensstijl.
De smaakontwikkeling van je baby begint al in de baarmoeder. Je baby ontwikkelt tussen week 12 en 15 van je zwangerschap smaakpapillen op de tong. Daarmee kan hij de smaaksporen in het vruchtwater proeven. Je baby proeft hierdoor dus al een beetje van wat jij eet. Op deze manier kun je door gevarieerd te eten je baby al voorbereiden op verschillende smaken!
Als je zwanger bent kun je prima vegetarisch of veganistisch blijven eten. Let er wel op dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Welke vitamines en mineralen zijn van belang voor iedere zwangere vrouw en wat zijn hiervan plantaardige bronnen?
Wie zegt dat je niet kunt genieten van een verfrissende cocktail zonder alcohol? Verwen je zelf met deze lekkere recepten. Cheers!
Kruiden zijn ideale smaakmakers bij het koken. Er bestaat echter wel onzekerheid over het eten van sommige kruiden en specerijen tijdens je zwangerschap. Welke kun je beter vermijden?
Ben je zwanger en wil je vanuit je geloofsovertuiging vasten, bijvoorbeeld tijdens de Ramadan? Overweeg dan goed of het vasten geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Je mag vasten, maar het hoeft niet. Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kan het vasten een extra belasting zijn.