Zo bereid je de voeding van je kind veilig en snel

Zo bereid je de voeding van je kind veilig en snel

Je bent nu zwanger of je baby is al geboren. De zachte huid, de bolle wangetjes en de babygeur; het liefst breng je zoveel mogelijk tijd met je kleintje door. Als nieuwe ouder heb je een drukke dagplanning: voeden, luiers verschonen, in bad doen. Dan is het fijn als je producten in huis hebt die je een handje helpen in het ouderschap. Een flessenwarmer is speciaal ontworpen om de voeding van je baby op een snelle en gemakkelijke manier te bereiden.

Advertorial van Difrax

Manieren om voeding op te warmen

Ga je borstvoeding geven of flesvoeding, of een combinatie van deze twee? Er zijn ouders die graag de voeding opwarmen in de magnetron. Dit is een snelle manier en de meeste woningen beschikken over een magnetron. Let bij deze bereiding wel op vervelende hotspots. Dit zijn hete plekken in de voeding die te snel zijn opgewarmd. Roer voordat je het flesje aanbiedt goed door de voeding. Met een paar druppels op je pols kun je controleren of de voeding niet te warm is. Er zijn ook ouders die gebruikmaken van een pan met kokend water. Dit kost echter veel tijd en het is lastig om de voedingstemperatuur te controleren.

De flessenwarmer doet het werk voor je

Dankzij een flessenwarmer hoef je niet meer te wachten totdat het flesje is opgewarmd om te controleren of de voeding de juiste temperatuur heeft. Je zet het apparaat aan en ondertussen kun jij andere taken oppakken, zoals je baby uit bed halen of zijn luier verschonen. De flessenwarmer kan je in de keuken laten staan, maar ook handig op je nachtkastje of in de babykamer. Zo hoef je ’s nachts niet heen en weer te lopen op zoek naar alle spullen, maar heb je alle benodigdheden binnen handbereik.

difrax-flessenwarmer

Onze favoriete flessenwarmer

Online en in winkels vind je flessenwarmers van verschillende merken. Onze favoriet is de flessenwarmer van Difrax. Deze verwarmt de voeding voor je baby snel en gelijkmatig via drie handige bereidingsstanden. De ‘hot modus’ verwarmt je babyfles in een mum van tijd. Een babyfles met bijvoorbeeld 80 milliliter melk is binnen 2 minuten op de perfecte temperatuur. Deze modus kan bovendien worden gebruikt voor het hygiĆ«nisch stoomreinigen van accessoires. Zo voorkom je dat bacteriĆ«n zich in de fles gaan ophopen. De ‘bottle modus’ houdt water tot tien uur lang op de gekozen temperatuur en is ook geschikt voor het ontdooien van voeding. Met de ‘dinner modus’ blijft de voeding tot wel drie uur lang op de gewenste temperatuur.

Eenvoudig in gebruik

Plaats de fles in het reservoir met water, wacht een paar minuten, dep de fles droog en je kunt je kind gelijk voeden. Of je nu borstvoeding wilt ontdooien, potjes op temperatuur wilt brengen of flesvoeding wilt opwarmen, de flessenwarmer van Difrax brengt de voeding altijd op de juiste temperatuur. Verder is de flessenwarmer universeel. Het is dus niet nodig om een nieuwe fles aan te schaffen.

Creƫer een ontspannen voedingsmoment

Naast het verwarmen van de voeding, is het fijn om je kleine op een ontspannen en natuurlijke manier te voeden. Een babyfles zoals de Difrax S-fles helpt je hierbij dankzij het ergonomische design. De fles ligt comfortabel in de hand en de flessenspeen blijft door de S-vorm altijd gevuld met voeding.

difrax-flessenwarmer

Welke fles is de beste voor mijn baby?

Het voeden van je baby is het meest ontspannend wanneer je kleintje helemaal tevreden is. Het is belangrijk dat je baby tijdens het drinken geen lucht binnenkrijgt. Gebruik daarom een anti-colic fles. Dit is een speciale fles die darmkrampjes bij je baby voorkomt. Tijdens het drinken wordt lucht in de fles aangezogen, zodat de flessenspeen niet vacuĆ¼m zuigt. Een goede anti-colic fles voorkomt dat de lucht mengt met de voeding.

De Difrax S-fles is 100% anti-colic

Het unieke anti-colic ventiel bevindt zich niet aan de voorzijde in de flessenspeen, maar juĆ­st aan de achterzijde van de fles. Dit is waar je de lucht ook wilt hebben; zover mogelijk van de mond van je kleintje vandaan. De lucht wordt via de bodem aangezogen en circuleert boven de voeding in de fles. Dankzij de speciale S-vorm blijft de flessenspeen altijd gevuld met voeding, zelfs bij kleine hoeveelheden. De voeding stroomt hierdoor op een constante manier door de flessenspeen.

Wil je graag meer weten over de Difrax S-fles, lees dan de laatste informatie over wat deze fles zo bijzonder maakt.

Beeld: difrax