Welk babyfoon-type ben jij?

Welk babyfoon-type ben jij?

De babykamer is bijna compleet. Straks ligt je baby er heerlijk te slapen en lees jij een boekje op de bank. Gek idee? Ja best hè. Gelukkig is er de babyfoon. Keuze genoeg, maar wat is nou een goede? En welk exemplaar past het beste bij jou als moeder? Check hier welk babyfoon-type jij bent.

Voor de zen-mama: geen poespas

Als je in de file staat, zie je dat als extra me-time. De strijk doe je al maanden morgen (nee echt!) en wanneer je vriendin onverwachts op de stoep staat, laat je het huishouden net zo makkelijk over aan Jan Steen. Een ritme met je baby? Mwahh. Het komt zoals het komt toch? Je voeding heb je zelf bij je en slapen kan ‘ie inmiddels overal.

Zelf houd je ook van slapen. Je snoozet minstens drie keer voordat je opstaat, doet bij de eerste nachtelijke huilgeluidjes alsof je het niet hoort (in de hoop dat je man er wel uit gaat, of dat het gejammer vanzelf stopt). Je bent een zen-mom en dan is een basic babyfoon echt prima voor je.

De ideale babyfoon voor jou

Eentje met een bereik van wel 3 kilometer. Die lekker klein is en gemakkelijk in gebruik. Kies er eentje met een ouderunit waar een klein zaklampje ingebouwd zit, ideaal voor als jij toch degene bent die eruit moet om in het holst van de nacht die speen te zoeken.

Voor de controle-mama: 100% storingsvrij

Stil eens? Hoorde je nu iets? Oh nee, het is de vogel van de buren. Een tikje in de verwarming of iets op straat. Als je kind in bed ligt, sluip jij op kousenvoetjes door het huis om hem niet wakker te maken. Maar ook om zelf geen geluidje te missen. Stofzuigen doe je toch echt liever als je baby wakker is. Vindt ‘ie nog leuk ook, in de draagdoek op je rug het huis door. En jij weet zeker dat je een half uur je gang kunt gaan, zonder dat hij ongehoord de longen uit zijn lijf brult.

De ideale babyfoon voor jou

Om jezelf ook wat rust te gunnen als je spruit onder de wol ligt, is een babyfoon met 100% storingsvrije verbinding en een kristalhelder geluid ideaal. Hij houdt zelfs de temperatuur in de babykamer voor je in de gaten. Ook is ‘ie voorzien van een kalmerend nachtlampje en vijf slaapliedjes. Zo voelt je kind zich heerlijk veilig in zijn eigen kamertje. En dankzij de terugspreekfunctie kun je hem zelfs vanuit de woonkamer nog een keer welterusten zeggen.

Voor de twijfel-mama: hoge kwaliteit & technische snufjes

Het is al een uur muisstil boven. Het zal wel goed zijn. Toch? Tuurlijk. Maar wat nou als ‘ie ineens op zijn buik ligt en niet zelf terug kan rollen? Nee joh, stel je niet aan. Of zou er misschien een knuff el op zijn snoetje liggen … Het is nu wel héél stil. Je sluipt zijn kamertje in en houdt voorzichtig je hand onder zijn neusje. Even checken of ‘ie nog wel ademt. Pfiew. Niks aan de hand. Doe jezelf (en je slapende baby) een lol en investeer in een luxe babyfoon met camera.

De ideale babyfoon voor jou

Eentje met een camera en audio-optie van hoge kwaliteit, zodat je waar je ook bent je baby haarscherp kunt zien en horen. Eentje waarbij je via de monitor of de app (gratis voor iOS en Android) kun je ook terugpraten tegen je baby en het is zelfs mogelijk om van een afstand de camera te draaien. Hij geeft de temperatuur netjes aan en je kunt kiezen uit drie verschillende slaapliedjes. En voor wie zich echt wil uitleven: met de video en snapshotfunctie op deze babyfoon maak je net zo makkelijk grappige filmpjes van je kleine nachtbraker.

Lees ook: Babyfoon kopen? Zo kies je de beste

Beeld: iStock.com