5 voordelen van babyspullen huren in plaats van kopen

5 voordelen van babyspullen huren in plaats van kopen

Als je een kleintje verwacht, breekt er een nieuwe fase in je leven aan. Spannend! Het betekent ook dat je veel spullen nodig hebt. Het aanschaffen van al die babyspullen kan behoorlijk in de papieren lopen. Spullen huren in plaats van nieuw of tweedehands kopen kan dan een mooi alternatief zijn. We leggen je hieronder uit hoe het werkt.

Advertorial van Tiny Library

Tiny Library is het platform in Nederland voor het huren van spullen die je nodig hebt in de eerste jaren van je kind. Met meer dan 450 producten voor kinderen van 0 t/m 10 jaar is er voor elke fase een passend product te vinden. Zo kun je er dus ook terecht voor je babyuitzet. Denk aan een kinderwagen, co-sleeper, wipstoel of box. Maar ook aan een babyfoon, borstkolf of autostoel.

Je huurt de spullen eenvoudig online zonder borg én met de garantie dat alle spullen schoon, intact en veilig zijn. Gebruik je de babyspullen niet meer? Retourneer ze gratis. Zo kan Tiny Library er weer andere ouders blij mee maken.

Ontdek het aanbod

Waarom babyspullen huren?

We horen je denken: waarom zou ik huren als ik ook (tweedehands) kan kopen? We zetten de voordelen voor je op een rij.

1. Huren is flexibel

Huren is flexibel. Dat betekent dat je alleen betaalt voor de periode dat je het product ook echt gebruikt. En soms is dat best kort. Denk bijvoorbeeld aan een co-sleeper of newborn set voor je kinderstoel. Daarnaast kun je topmerken huren voor een laag maandbedrag die in een perfecte staat verkeren. Denk aan: Bugaboo, Joolz, Bednest, Artipoppe, Medela en Babybjorn. Huren voorkomt daarbij dat je een grote investering vooraf hoeft te doen.

Co-sleeper huren bij Tiny Library

2. Betrouwbare service

De spullen die je huurt bij Tiny Library worden professioneel gereinigd en gecontroleerd door een gecertificeerde partij. Je kunt er dus op vertrouwen dat de producten schoon en veilig zijn. Een voordeel ten opzichte van tweedehands kopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

3. Geen gedoe, wel gemak

Spullen huren is gemakkelijk, omdat alles bij je thuis afgeleverd én weer opgehaald wordt als de huurperiode voorbij is. Daarnaast heb je als je huurt, geen gedoe met doorverkopen achteraf.

4. Geen onnodige spullen in je huis

Een ander groot voordeel van babyspullen huren is dat die box, kinderwagenbak of babyautostoel niet op je zolder staan te verstoffen en veel ruimte innemen als je kind eruit gegroeid is. Kortom, door te huren voorkom je dat je zolder of berging vol komt te staan met babyspullen die je niet gebruikt. Helemaal als je wat kleiner behuisd bent, is dat wel zo fijn.

5. Huren is duurzaam

Huren is, naast tweedehands kopen, een goed duurzaam alternatief. Door babyproducten met elkaar te delen kunnen meerdere baby’s gebruik maken van hetzelfde product. Daarnaast refurbishen en repareren professionals de producten, zodat ze langer mee gaan. Zo hoeft er uiteindelijk minder geproduceerd te worden, waardoor grondstoffen minder snel uitgeput raken en de co2 uitstoot wordt verlaagd door minder productie en transport. Door te huren draag je ook bij aan een betere wereld.

Kinderwagen huren Tiny Library

Hoe het werkt

Babyspullen huren is heel simpel en doe je online. Het werkt eigenlijk net als een gewone webshop.

  • Je bestelt de spullen op Tinylibary.nl en geeft aan op welk moment je het in huis wilt ontvangen.

  • Tiny Library levert de producten op de door jou aangegeven datum bij je thuis af. Je abonnement gaat pas in op het moment dat zij de producten verzenden.

  • Is je kind eruit gegroeid? Geen probleem, dan stuur je de producten gratis weer terug. Of je wisselt je kinderwagen bijvoorbeeld om voor een buggy of een duo-wagen.

  • De spullen worden na inname gecheckt en gereinigd door professionals, voordat ze naar de volgende baby gaan.

Hoe lang gebruik je babyspullen gemiddeld?

Je vraagt je misschien af hoe lang je bepaalde spullen gebruikt? Om je een beeld te geven, kun je dat in het onderstaand overzicht zien. Let op: het gaat hier om gemiddelden. Het kan zijn dat jij een product (liever) korter of langer gebruikt. Dat is natuurlijk aan jou.

Overzicht gebruiksduur babyspullen

Wil je de volledige tijdlijn ontvangen? Klik dan hier.

Ervaringen ouders met huren

  • Laura: “Ik heb 6 maanden een co-sleeper gehuurd. Ik vond het een enorm fijne en snelle service. Ze waren erg flexibel. Ik ben blij dat we op deze manier duurzaam en goedkooop een co-sleeper konden gebruiken.”

  • Andrea: “Ik zou Tiny Library zeker aanraden bij vrienden, omdat het een geweldige oplossing is voor het vaak tijdelijk nodig hebben van baby/kind producten. Superblij mee!”

  • Evelien: “Heel tevreden over de ontvangen producten - die leken wel nieuw! Wij huurden een draagzak, wipper, babynestje en co-sleeper.”

Kijk voor meer informatie op Tinylibrary.nl.