Babyuitzet bij een tweeling

Babyuitzet bij een tweeling

Als je een baby krijgt, heb je heel wat nieuwe spullen nodig. Betekent dit dat je bij een tweeling twee keer zoveel geld kwijt bent en een dubbele uitzet noodzakelijk is? Het is logisch om te denken dat je voor een tweeling van alles twee nodig hebt en dat zou dus inderdaad betekenen dat je voor een tweeling dubbel zoveel geld kwijt bent. Gelukkig valt dat in de praktijk enorm mee. Zelfs wanneer je nog geen andere kinderen hebt en dus alles nieuw aanschaft.

Babyuitzet bij een tweeling: wat heb je nodig?

Je bent zwanger van een tweeling! Dubbel zoveel geluk dus, maar heb je ook dubbel zoveel spullen nodig? Aan één commode en één aankleedkussen heb je genoeg, waarschijnlijk verschoon je beide baby’s toch niet tegelijkertijd. Hetzelfde geldt voor het badje. Je kunt maar één kind tegelijk vasthouden en wassen. Ook kunnen ze de eerste maanden prima samen liggen in een box, en kan je altijd later nog kijken of je misschien een tweelingbox nodig hebt. Zo zijn er nog meer spullen te bedenken waarvan je er aan één genoeg hebt, een luieremmer bijvoorbeeld.

TIP! Bekijk de actuele luieraanbiedingen en bespaar flink op het aanschaffen van luiers. Je hebt bij een tweeling tenslotte twee keer zoveel luiers nodig.

Heb je bij een tweeling een dubbele voorraad babykleertjes nodig?

Het is in de meeste gevallen ook niet nodig om een dubbele voorraad kleertjes aan te leggen voor je kinderen. Als je alles regelmatig uitwast kom je met een paar extra rompers, truitjes en broekjes een heel eind. De verzorging van een tweeling kost op deze manier per maand gemiddeld maar € 40 meer dan de verzorging van één baby. Ook bestaat er nog de mogelijkheid om grotere, duurdere babyspullen die je niet zo lang gebruikt, te huren of te lenen. Vraag eens aan andere tweelingouders wat je echt nodig hebt en wat je prima achterwege kan laten. Bekijk onze complete babyuitzetlijst om te zien wat je in ieder geval voor één baby nodig hebt.

Wil je zeker weten dat je niets vergeet te regelen tijdens je zwangerschap? Bekijk dan de checklist.

Beeld: iStock.com