'Wat mag ik nou écht niet vergeten in mijn vluchtkoffer?'

WIJ Fan Sabina: “Ik ben nu 30 weken zwanger. Het einde is al bijna in zicht en daarom ben ik van plan mijn vluchtkoffer alvast in te gaan pakken en klaar te zetten. Maar wat mag ik nou écht niet vergeten in mijn vluchtkoffer?”

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Annemarie – “Zacht wc papier! Je verdient het na de bevalling!”

Marije – “Meetlint. De kleine wordt niet meer standaard gemeten in het ziekenhuis.”

Irma – “Een extra setje kleding voor jezelf, de baby en papa. Wij moesten onverwachts langer blijven en vertel manlief maar eens welke kleren je wilt.”

Moniek – “Dikke comfortabele sokken, want mijn god wat is het koud op zo’n verloskamer.”

Sabrina – “Sowieso een schoon shirt voor jou en je partner. Het komt regelmatig voor dat je moet overgeven tijdens de bevalling en die bakjes zijn dan echt niet groot genoeg.”

Liesbeth - "Een muntje voor een rolstoel. Het is een beetje jammer als jij met weeën staat te wachten tot je een rolstoel kan pakken."

Priscilla – “Vergeet je camera of telefoon niet. Neem ook de oplader of een extra batterij mee.”

Kati – “Neem een haarborstel mee! Ik had hem niet ingepakt, omdat dat nou net iets is wat je iedere dag gebruikt. Kwam het ziekenhuis uit met een enorme ravage op mijn hoofd.”

Crista – “Een verlengsnoer om je telefoon of tablet op te kunnen laden. Stopcontact in het ziekenhuis zit net te ver weg voor het normale oplaadsnoertje.”

Sammy – “Een schriftje of notitie blok, zodat je een logboek kan maken van wat er allemaal gebeurt. Heeft mij erg geholpen bij de verwerking van de bevalling en het terugkijken erop.”

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.