Kom ik genoeg aan?

Mireille: "Ik ben nu 28 weken en 5 dagen zwanger en nog maar 2,5 kilo aangekomen. Mijn BMI is 30 en dus aan de hoge kant. Ik snap dat ik niet heel veel mag aankomen, maar maak mezelf toch wel zorgen. In het begin van mijn zwangerschap ben ik 3 kilo afgevallen vanwege misselijkheid en slechte eetlust. Deze kilo's zitten er inmiddels al weer aan + 2,5.

Nu ben ik 2 weken geleden op vakantie geweest en heb ik daar best veel gegeten. Normaal gesproken zou je dit gelijk op de weegschaal zien, maar dat is nu absoluut niet het geval. Mijn verloskundige zegt er niet veel over, omdat ik denk dat ze zich meer zorgen maakt over mijn BMI. Moet ik mezelf zorgen maken? Ik heb echt het gevoel alsof de baby mij opeet, omdat ik wel een behoorlijke buik heb. Alvast bedankt."

Volwaardige voeding

Dietiste Sindy Davidse: De gewichtstoename is bij veel vrouwen anders. De een komt heel veel aan (wat echt niet nodig is) en de ander komt heel weinig aan in gewicht. Eet jij  goed en volwaardig, dus met voldoende energie, bouwstoffen, vitamines, mineralen en vezels)? Groeit je kind goed, dus niet te hard, want dan zou je je bloedsuiker eens (extra) kunnen laten prikken? Maak je dan geen zorgen. Het laatste deel van de zwangerschap komt er vast nog wel gewicht bij.

Geniet er nog van!

Stel jouw persoonlijke vraag over voeding aan Sindy.