'Is het maken van een 3D/4D echo echt je geld waard?'

WIJ-fan Rosa: "Ik ben momenteel 12 weken zwanger en mijn vriend en ik zitten te twijfelen of we straks een 3D/4D echo zullen laten maken? Het kost tenslotte weer extra geld. We zijn benieuwd naar de ervaringen van andere ouders. Hebben jullie zo'n echo laten maken en waarom wel of niet? Was de baby goed zichtbaar en kregen jullie wel een beetje duidelijke echo-foto’s mee? Kortom, vonden jullie het extra geld waard?"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Liz. "Wij hebben het niet gedaan, omdat ik vind dat de beelden weinig toevoegen. Ik heb wel veel extra ‘gewone echo’s’ gehad. Misschien dat die keuze daarom makkelijker was. Je hebt wel de behoefte om je kind te zien namelijk, maar ik vind de 3D beelden altijd een beetje creepy."

Angela. "Ja gedaan! Het is zo mooi en bijzonder om je kind mee te maken terwijl het in je buik zit. Je ziet het kind bewegen, gapen en zijn handje bewegen etc. Als de baby nog klein is tot zo'n 20 weken zie je zo goed als je hele baby op beeld en dat is zo bijzonder. Het gaf mijn man meer werkelijkheid dan bij 2D, dat bleef voor hem beetje apart. Echt een aanrader dus!"

Ilse. "Wij hebben het wel gedaan. Ik vond het zeker een mooie ervaring. Je ziet de kleine erg goed. Wij hadden alleen de pech dat de navelstreng voor het gezichtje bleeg hangen, dus we hebben er een iets minder mooie foto aan over gehouden. Na de bevalling leek hij wel op de foto (alleen dan zonder navelstreng haha)."

Marga. "Niet gedaan. Wij vinden het zonde van het geld. Ik hoor ook veel van anderen dat de dvd na de bevalling achter in de kast beland, je doet er weinig mee. Zou het geld liever investeren in een goed voedingskussen bijvoorbeeld."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.