'Ik ben 31 weken zwanger en zó onwijs moe. Iemand tips?'

WIJ Fan Daisy: “Ik zit op dit moment in het laatste trimester van mijn zwangerschap en ik ben de hele tijd zo onwijs moe. Ik kom mijn bed haast niet uit. Hoe vroeg ik ook naar bed ga. Daarbij slaap ik overdag ook een uurtje of twee extra, omdat ik 's nachts juist heel onrustig slaap. Ik ben nu ruim 31 weken zwanger en gewoon kapot! Hebben anderen hier ook last van gehad? Zo ja, hoe gingen jullie hiermee om?” 

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Sanne - "Ik was ook echt zo moe! En dan de nachten ook niet goed slapen. Vreselijk was dat laatste trimester. Helemaal niet fijn zwanger geweest, bij alle drie niet, maar bij de derde was ik zo moe! Ik dacht op den duur: hoe ga ik bevallen zonder energie en met heel veel slaaptekort? Het is goedgekomen en de natuurlijke oerkracht neemt het dan over. Maar poeh, wat was het zwaar dat slaapgebrek."

Romy - "Ja, dat gevoel heb ik ook. De laatste loodjes wegen zwaar. Ik ben heel moe (komt ook een deel door ijzertekort waar ik medicijnen voor slik en mijn andere kinderen die ik heb rondlopen). Ik kan 's avonds ook niet echt door slapen. Ik probeer overdag toch tussen alles mijn rust te pakken, even liggen en mezelf dat gunnen. Blijf ook goed eten en goed drinken! Je moet je lichaam rust gunnen, want een zwangerschap is inderdaad zwaar."

Danielle - "Ik had het voor mijn 30e week. Ik heb onderzoeken in het ziekenhuis gehad. Alles was goed met mij en de baby. Ik moest naar mijn lichaam luisteren en eraan toe geven, werd tegen mij gezegd. Pak je rust en zorg dat je voldoende slaapt."

Ilse - "Ik heb hier ook last van gehad. Ik ging moe naar bed en kwam ook weer moe uit bed. Ik heb dit wel aangekaart bij de verloskundige en ben getest of ik wel genoeg ijzer in mijn bloed had. Dat had ik wel, waardoor het advies was om het rustiger aan te doen. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, omdat ik midden in een verhuizing zat. Het was doorbijten, niet zeuren en 's nacht knock out in bed liggen."

Tamara - "Heb bij zowel de eerste als de tweede vijf en vier dagen gewerkt. Dus overdag kon er niet geslapen worden. Als ik thuis kwam was het even een uurtje voor het eten mijn ogen dicht en 's avonds rond 22.00 uur naar bed. En om 6.30 uur ging iedere dag de wekker weer. In mijn ritme gebleven, want anders went je lichaam er ook aan."

Natasja - "Neem het ervan! Ik zou willen dat ik dat kon doen, maar met een driejarige thuis gaat dat niet. Geef lekker toe aan je slaap, je zal het nodig hebben straks! En mocht je echt twijfelen, overleg met je verloskundige. Misschien heb je een tekort van iets in je bloed. Dat kunnen zij makkelijk uitsluiten."

Joke - "Ik heb hier ook veel last van. Probeer waar het kan een uurtje extra te pakken hier en daar. Geef eraan toe. Dat heeft de kleine blijkbaar nodig."

Elise - "Heb je je bloed al laten onderzoeken? Ik had een ernstig b12 tekort en ijzer aan de lage kant. Met injecties (b12) twee keer per week en Floradix knapte ik snel wat op. Ik bleef wel wat moe, maar dat kan inderdaad ook door de 'laatste' loodjes komen."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.