Hele zwangerschap al moe en het wordt steeds erger. Iemand tips?

WIJ fan Patty: "Ik ben op dit moment 25 weken zwanger van mijn tweede kind. Mijn hele zwangerschap ben ik al moe, maar het wordt nu steeds erger. Eerder had ik geen puf in de avond en weekend. Nu voel ik het ook steeds meer overdag. Ik baal hier heel erg van, want merk dat het me steeds meer moeite kost om dingen te doen met mijn dochtertje. Ik heb de verloskundige al gevraagd om mijn ijzerwaarden in mijn bloed te checken. Ik ben benieuwd naar jullie tips!"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Jeanine - "Zelf ging ik vaak met mijn dochter mee slapen in de middag. Op de bank hangen met m'n dochter en een film kijken samen. Ook ging m'n dochter nog wel eens een dagje naar opa en oma, zodat ik kon rusten en even de tijd voor mezelf had. Soms bleef ze dan ook slapen. Ze deed de boodschappen bijna 100% online, dus daar hoefde ik de deur niet voor uit en mijn man hielp me thuis met het huishouden."

Geraldine - "Even goed kijken naar je voeding en supplementen. Zwanger multi zal je sowieso helpen. Verder ook flink extra eten. Meer groentes, ijzerrijk, enzovoort. Bietensap en rauwe paprika werken voor mij goed als energieboost. Je lijf verbruikt enorm veel energie nu en dat moet je echt bij eten. Misschien dat een dietist een menu voor je kan maken. Let op met ijzersuppletie. Dat is vaak erg zwaar voor je darmen en maag."

Jennifer - "Hier vanaf het begin al zo moe. Dus inderdaad je ijzer laten nakijken, want die was bij mij ook aan de lage kant en voor de rest lekker aan toe geven als het kan. Ik slaap elke middag na de lunch even. Ik doe alleen de hoognodige dingen en als ik niet moe ben doe ik de rest. Maar zelfs van douche wordt ik ontzettend moe."

Lilian - "Ik had dit bij de zwangerschap van de derde ook. Mijn bloeddruk was behoorlijk laag de gehele zwangerschap, dat was ws de oorzaak. Daar kun je niks aan doen, behalve jezelf even schikken hierin en af en toe even 20 minuutjes gaan liggen. Zoals iemand hierboven ook schrijft, stoppen met moeten en luisteren naar je lichaam."

Marisca - "Laat je schildklier waarde even controleren. Ik was al bekend met schildklier problemen en die flipte hem helemaal tijdens de zwangerschap. Maar ik weet dat dit vaak over het hoofd wordt gezien als mensen geen voor geschiedenis hebben."

Jacomijn - "Mijn vitamine D en mijn ferritine was destijds erg laag. Ik ben toen ferrofumeraat en extra D gaan slikken en veel in de zon zitten."

Danielle - "Ik had een hele lage bloeddruk toen ik zwanger was. Als gevolg was ik erg moe en futloos. Van de verloskundige mocht ik wat zoute dropjes nemen. Dat hielp wel op de momenten dat ik me erg slap voelde."

Melissa - "Je moet de rust gewoon nemen. Nu ga je werken en opladen in de avonden en in het weekend. Om vervolgens te kunnen werken. Wij vrouwen willen alle ballen in de lucht houden. Als je kind gaat slapen in de middag ga jij ook liggen. De rest komt wel weer. Je lichaam geeft aan dat je het rustiger aan moet doen."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.