‘Gezocht: tips voor een originele gender reveal?’

WIJ fan Nathalie: "Ik ben zwanger en we willen graag het geslacht van onze baby bekend maken aan familie en vriendinnen. Iemand nog tips voor een originele gender reveal? Iets met een ballon of een taart hebben we al vaker bij andere stellen gezien. We zoeken iets nieuws. Weet je iets leuks, we horen het graag! Bedankt!" 

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Ni Ke. “Wij hebben een pretecho laten doen met onze ouders erbij. De eerste keer dat ze allemaal een echo meemaakten én gelijk horen of het een jongen of meisje zou worden. Heel fijn intiem moment.” 

Kim. “Ik heb toen ik zwanger was van mijn eerste wel iets met ballonnen gedaan, maar dan anders. Ik had zowel roze als blauwe, onopgeblazen, ballonnen, maar in de roze had ik gaatjes geprikt. Toen mocht iedereen raden en een roze of blauwe ballon pakken. Daarna mochten ze allemaal tegelijk blazen, maar alleen de blauwe werden rond, de roze bleven plat.”

Danielle. “Wij lieten onze hond binnenkomen met een shirtje in de juiste kleur.”

Sanne. “Eerste keer gewoon verteld, tweede keer in het ziekenhuis een grote heliumballon gekocht met ‘It’s a girl’ erop en de dag erna hadden we een verjaardag. Hij hing in de woonkamer en iedereen die binnenkwam zag het! Derde keer een zwarte ballon gekocht die mijn oudste kapot prikte en dat gefilmd en online gezet.”

Irene. “Wij hebben het gedaan door middel van een snoepje! Hele familie uitgenodigd en allemaal een snoepje gegeven. Hier moesten ze net zo lang sabbelen tot je kleur zag! Was echt super grappig!”

Clemy. “Wij hadden confettikanonnen.”

Stefanie. “Wij hadden ‘gewoon’ beschuit meegenomen naar vrienden en een pak blauwe muisjes uit de tas getoverd. Alleen hadden we in dat pak roze muisjes gedaan. Alsnog een verrassing.”

Anne-Marie. “Wachten tot de geboorte. Was het mooiste moment voor iedereen!”

Cindy. “Ik had een LED-strip om me buik heen gebonden en toen de roze kleur aangezet.”

Denise. “Sommigen houden het voor zichzelf ook geheim door het in een enveloppe te laten doen na de echo en zo bij de bakker te brengen. Dan is het voor jezelf ook een surprise!”

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.