14 weken zwanger en verschrikkelijke migraine. Iemand tips?

WIJ fan Kira: "Ik ben bijna 14 weken zwanger. Mijn zwangerschap verloopt over het algemeen redelijk goed. Helaas heb ik sinds een week verschrikkelijke migraine. Ik heb al van alles geprobeerd, maar niks lijkt te helpen. Ik ben ten einde raad. Alle tips zijn welkom!"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Stephanie - "Verschrikkelijk om migraine te hebben tijdens de zwangerschap, heb dat ook gehad vanaf week twaalf en dan bijna dagelijks. Pas tegen het einde van de zwangerschap trok het weg. Bij mij was het mijn schildklier, misschien voor zekerheid bloed laten prikken?"

Karina - "Ik had het eerste semester extreem veel hoofdpijn, paracetamol werkte niet voldoende. Pas toen ik iets las over sinushoofdpijn en ik begon te stomen en sprayen met zoutwater ging het beter (ik kon nog door mijn neus ademen, dus had er helemaal niet aan gedacht). En je oogsterkte kan veranderen door zwangerschap, ook goed om uit te sluiten, Succes!"

Wendy - "Ik heb normaal gesproken zeker een keer in de twee weken een migraine aanval, tijdens beide zwangerschappen negen maanden migraine vrij geweest! Kan niet anders dan dat het door de hormonen komt. Hier kan je helaas vrij weinig aan doen, behalve je bloeddruk in de gaten houden, daar kan het ook van komen."

Nicole - "Wat bij mij nog wel eens helpt is paracetamol in nemen en onder de douche gaan zitten in het donker. Zolang ik die straal op m’n hoofd heb, is de pijn wel te doen. Door het warme water word ik helemaal rozig, dan snel afdrogen en in bed duiken. Meestal val ik dan wel in slaap en als ik wakker word, is het vaak al een stuk minder."

Angela - "Warme douche, paracetamol en daarna lekker slapen. Veel meer kan je er niet aan doen. Ik weet er helaas alles van. Heb al 18 jaar chronische hoofdpijn en heb daarbij ook vaak migraine. Bij mij was het geluk dat ik juist minder hoofdpijn kreeg bij mijn zwangerschap."

Sharon - "Ik heb bij alle drie de zwangerschappen migraine gehad. Het heeft te maken met de hormonen. Bij mij werd het met een week of 27 minder gelukkig. Verder kan je er vrij weinig aan doen. Je mag paracetamol nemen, maar mijn ervaring is dat dat niks doet. Probeer te genieten van je zwangerschap ondanks de migraine!"

Antoinette - "Ga naar de accupunctuur (een die veel werkt met mensen met zwangerschapswens, zwangerschap, vrouwenproblemen!). En neem als het kan maandelijks een zwangerschapsmassage. Tijdens mijn zwangerschap zaten de spieren in mijn nek en hals niet goed, waardoor ik ook migraine had. Dit hielp mij en het was veilig voor mijn kind!"

Matthia - "Herkenbaar! Inmiddels bevallen van een prachtige zoon. Beste tip: ga naar een accupunctuurist. Na een behandeling en speciale kruiden thuis was ik er met twee dagen helemaal vanaf!"

Aagje - "Ik had dat ook altijd rond die tijd. Dan gaat de navelstreng het van je hormonen overnemen en dan kun je dus migraine krijgen. Bij mij was het na die week over. Hopelijk bij jou ook."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.