Hoeveel geboortekaartjes moet ik bestellen?

Hoeveel geboortekaartjes moet ik bestellen?

Het aantal geboortekaartjes wat je moet bestellen mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen een geboortekaartje te sturen naar je naaste familie en beste vrienden. Maar je kunt de geboorte van je baby ook aangrijpen om dit mooie nieuws met iedereen te delen die je kent, zo heb je ook weer eens contact met die verre neef of nicht.

Om inzicht te krijgen in op hoeveel kaartjes je uit gaat komen, is het handig om een adressenlijst te maken. Hierbij kun je gebruik maken van verschillende categorie√ęn. Denk er aan wie je wilt laten weten dat je baby is geboren en of je die persoon wel eventueel op kraambezoek zou willen hebben.

Geboortekaartjes sturen naar familie: dichtbij en ver weg?

Ouders, broers, zussen, eventuele opa’s en oma’s, daar hoef je niet over na te denken. Die krijgen allemaal een kaartje. Maar stuur je al je ooms en tantes ook een kaartje? En wat doe je met je neven en nichten?

Geboortekaartjes sturen naar vrienden, maar ook kennissen?

Ook over je beste vrienden bestaat geen twijfel, maar wat doe je dan weer met je vrienden van bijvoorbeeld je studie waar je slechts 1x per jaar mee afspreekt? En vrienden die eigenlijk ‚Äėkennissen‚Äô zijn? Of vrienden van je ouders?

TIP! Wil je eigenlijk wel naar iedereen een geboortekaartje sturen, maar lopen de kosten te hoog op? Overweeg dan om alleen je naaste familie en beste vrienden een prachtig luxe geboortekaartje te sturen (met alles erop en eraan). Een goedkopere versie stuur je dan naar all the rest. Bekijk de mogelijkheden op wijgeboortekaartjes.nl.

Wie geef je een geboortekaartje op je werk: alle collega’s of alleen de baas?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot het bedrijf is om te bepalen of je al je collega’s apart een geboortekaartje stuurt of dat je één kaartje stuurt naar je werk die gericht is aan iedereen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de collega’s van je team of afdeling een eigen geboortekaartje te sturen.

Geboortekaartjes bestellen voor naaste buren of de hele buurt?

Pak je de hele straat om het grootst aan te kondigen, of neem je alleen de buren die direct naast je wonen?

Stuur je ook een geboortekaartje naar de club en sportvereniging?

Dit hangt natuurlijk ook af van de grootte van je club of sportvereniging. Maar als je een teamsport doet, stuur je dan je hele team een kaartje? Of een enkel geboortekaartje naar de vereniging?

Geboortekaartjes voor de vrouwen van je zwangerschapscursus?

Heb je een zwangerschapscursus gevolgd met een hechte groep zwangere vrouwen, dan is het natuurlijk leuk om die allemaal een kaartje te sturen. Helemaal omdat zij nu ook zijn uitgerekend en je zo ook allemaal leuke geboortekaartjes terug krijgt!

Geboorte aankondigen op school, kinderdagverblijf en bso

Als je al oudere kinderen hebt, is het leuk als zij op school, het kinderdagverblijf en/of de bso ook kunnen laten weten dat zij een broertje of zusje hebben gekregen. Misschien wil je oudste wel trakteren? En daarbij is het ook leuk om een geboortekaartje te laten zien.

Bestel een paar geboortekaartjes extra

Bestel altijd iets meer geboortekaartjes (en enveloppen) dan je nodig denkt te hebben. Dat is altijd handig voor het geval je toch nog iemand was vergeten en voor mensen die je in eerste instantie misschien niet op je adreslijst zou zetten maar die het ook leuk vinden om een kaartje te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan je kraamverzorgster en verloskundige.

3 gouden tips!

  1. Lijst met ontvangers compleet? Begin op tijd met het verzamelen van hun adressen. Want die van je naaste familie heb je wel, maar wat is nu het adres van je verhuisde verre neef?
  2. En begin dan nu alvast met het schrijven van de enveloppen. Bij wijgeboortekaartjes.nl kun je de enveloppen van te voren bestellen, handig.
  3. Geen zin in een lamme hand van het schrijven? Bestel adresstickers! Wel zo makkelijk.
Beeld: iStock.com