Geboortegedichtjes: maak het kaartje persoonlijk

Geboortegedichtjes: maak het kaartje persoonlijk

Het geboortekaartje maak je extra bijzonder en persoonlijk met een prachtige geboortegedichtje. In het geboortegedichtje heb je ruimte om iets te zeggen over wat de komst van je baby voor je betekent, maar je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld een wens mee te geven aan je kind.

Waar gaat het geboortegedichtje over?

Je kunt het geboortegedichtje op verschillende manier invullen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de komst van je baby ervaart, was het onverwacht of heb je er lang naar uitgekeken. Je kunt ook iets zeggen over de geboorte zelf, misschien kwam je kind te vroeg. Het is ook mooi om oudere broertjes en zusjes een rol te geven in het geboortegedichtje.

Een paar voorbeelden

 • Een stille wens
  Werd een diep verlangen
  Naar jou, klein mens
  Jij hebt hoop door geluk vervangen

 • Wat nou te vroeg geboren
  Gewoon veel te nieuwsgierig!
  Hierbij laten wij u weten
  dat onze zoon/dochter (…) gaat heten.

 • Op mijn teentjes kijk ik over het randje van de wieg,
  dag klein BROERTJE/ZUSJE, ik vind je lief!

TIP! kijk voor meer geboortegedichtjes op wijgeboortekaartjes.nl

Waar vind je geboortegedichtjes?

Op internet zijn ontzettend veel geboortegedichtjes te vinden, maar je kunt natuurlijk ook ouderwets kijken in een dichtbundel met geboortegedichtjes. Je kunt ook inspiratie opdoen uit mooie songteksten. Misschien is er een liedje die nu precies verwoordt wat jij voor je baby voelt.

Zelf een geboortegedichtje maken

Je kunt ook zelf een gedichtje te schrijven. Dat is vaak veel makkelijker dan het misschien lijkt. Je schrijft gewoon op wat je voelt en denkt bij de geboorte van jullie baby. Dat hoeft helemaal geen lang verhaal te worden. En het hoeft ook helemaal niet te rijmen! Het kan ook juist mooi zijn om maar een paar woorden onder elkaar te zetten. Bijvoorbeeld:

 • Zo klein…
  Zo lief…
  Zo mooi…
  Zo welkom…
  Zo van ons!

TIP! Meer inspiratie voor geboortegedichtjes vind je op wijgeboortekaartjes.nl

Beeld: iStock.com