7x tips bij kiezen van het geboortekaartje

7x tips bij kiezen van het geboortekaartje

Natuurlijk wil je een mooi geboortekaartje dat helemaal bij jullie past. Maar waar begin je? Er is zoveel keus uit verschillende soorten en stijlen. Donā€™t worry, help is on the way!

Tip 1 - Start na je 20-wekenecho met oriƫnteren op geboortekaartjes

Start op tijd met rondkijken naar verschillende geboortekaartjes en stijlen om inspiratie en ideeƫn op te doen. Bijvoorbeeld na je 20-weken-echo, omdat je dan misschien ook weet of je een jongens- of een meisjeskaartje moet zoeken. Of ga jij voor een neutraal unisex geboortekaartje? Wanneer je je kaartje uiteindelijk rond 37 weken zo goed als klaar hebt staan, ben je (meestal) mooi op tijd.

Tip 2 - In welk stijl wil je je geboortekaartje?

Stijlen geboortekaartjes die je op dit moment veel ziet zijn: hip, lief, stoer, dieren, broertje/zusje, silhouet en watercolour. Welke stijl spreekt jou aan? Of misschien ben jij wel fan van nijntje? AllƩƩn bij WIJ Geboortekaartjes vind je de officiele nijntje geboortekaartjes collectie.

Tip 3 - Welke kleuren wil je gebruiken op het geboortekaartje?

Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur op het geboortekaartje? Wil je voor een meisje echt een roze kaart? Of mag het ook een andere kleur zijn? Op dit moment is groen helemaal hip, zowel voor jongens als voor meisjes geboortekaartjes.

Tip 4 - Welk formaat is geschikt voor het geboortekaartje?

Het formaat (staand, liggend of vierkant) heeft absoluut invloed op de uitstraling van je geboortekaartje. Zo is een langwerpig staand geboortekaartje (enkel) wat moderner en een vierkante kaart (dubbel) wat meer klassiek.

Tip 5 - Kies een bijpassende papiersoort uit

Ook het papiersoort kan je geboortekaartje maken of breken. Zo kun je beter niet een hele stoere jongenskaart op zijdeglans papier laten afdrukken. En kun je juist wel een kaartje met watercolour laten afdrukken op een Linnen structuur papiersoort. Wil je iets bijzonders? Laat je geboortekaartjes dan drukken op Ć©cht berkenhout!

Tip 6 - Pas het geboortekaartje aan aan jouw wensen

Heb je je het geboortekaartje van jouw dromen gevonden? Of moet het een combinatie zijn van verschillende elementen? Bij een online aanbieder kun je je gekozen kaartje meestal zelf gemakkelijk aanpassen naar jouw wensen. Soms kun je ook kiezen voor extra opties of bewerkingen zoals foliedruk, een extra glimmend laagje op bepaalde elementen van het kaartje, zoals de naam of een hartje. Je kunt deze extra laag voelen als je met je vinger over het kaartje aait.

Lees ook: Tekst op je geboortekaartje

Tip 7 - Bestel een proefdruk!

Gefeliciteerd, je bent helemaal blij met jouw geboortekaartje! Bestel een proefdruk, zo kun je zien hoe de kleuren er in het echt uit zien en hoe het papier aanvoelt. Controleer ook nog even de tekst op spelfouten en leesbaarheid. Dan maak je je kaartje af en zet je hem klaar voor bestelling.

Beeld: iStock.com