Hoe bewaar je je echo's?

Hoe bewaar je je echo's?

De echo’s die je krijgt tijdens je zwangerschap zijn bijzondere momenten. De afdrukken krijg je mee naar huis en vormen een dierbare herinnering. De echo wordt afgedrukt op speciaal papier dat in de loop van de tijd kan verbleken. Hoe zorg je dat je echo’s mooi blijven?

Hoe zorg je ervoor dat de echo’s van je baby mooi blijven?

Met onderstaande tips kun je ze voor altijd bewaren!

  • Scan de echo direct in op de computer of maak er foto’s van. Zo heb je hem digitaal en kun je ’m altijd opnieuw uitprinten. Ook een leuk cadeau voor de opa’s en oma’s!
  • Door daglicht vervaagt de echo langzaam maar zeker. Je kunt de originele echo dus eigenlijk niet inlijsten of ophangen.
  • Ga de echo niet plastificeren, de echo kan niet tegen warmte.
  • Je kunt de echo in een album bewaren en af en toe bekijken. Gebruik alleen geen lijm, want dat kan vlekken geven. Een goed alternatief is een fotoboekje met insteekhoezen.

De echo’s van je baby bewerken

Met een online fotobewerkingsprogramma kun je je echo bewerken, eventueel met tekst erbij, en laten afdrukken op canvas, aluminium of een acryl fotoblok. Of print de echo vergroot uit en laat deze als bellypaint schilderen op je buik. Ook kan je de echo gebruiken om je zwangerschap bekend te maken. Op Pinterest zijn veel leuke ideeën te vinden!

Beeld: iStock.com