Is je huis bevallingsproof?

Is je huis bevallingsproof?

De afgelopen maanden ben je er vast al eens tegenaan gelopen: nesteldrang. Met een niet te stoppen schoonmaak- en opruimwoede ga je door het huis heen en zo tegen het einde van je zwangerschap zal je er alleen maar meer last van krijgen. Je wilt graag dat alles in orde is voordat de baby komt. Maar is je huis ook bevallingsproof? Wij hebben de laatste regelzaken voor je op een rijtje gezet. Ook handig als je in het ziekenhuis bevalt!

Alles in huis

Zo rond de 36 weken zwangerschap check je of je alle benodigdheden in huis hebt voor je bevalling en je kraamweek. Heb je de uitzetlijst al compleet? Heb je een kraampakket in huis en staat je vluchtkoffer klaar? Het is ook een goed moment op je bed op klossen te zetten. Deze klossen kan je via de thuiszorg huren en moeten ook bij een ziekenhuisbevalling onder je bed staan. Dit heeft te maken met een juiste houding van de kraamverzorger als jij net bevallen bent.

Wat ook heel fijn is zo tegen het einde van je zwangerschap, is een goedgevulde voorraad- en koelkast. Zo heb je tijdens je kraamweek geen omkijken naar de boodschappen. Heb je geen puf meer om langs de supermarkt te gaan? Laat je boodschappen dan thuisbezorgen. Daarnaast vinden veel vrouwen het prettig om nog een laatste schoonmaak te doen, maar overdrijf niet! Je kunt je rust nu heel goed gebruiken.

Babybenodigdheden

Zijn de laatste babywasjes gedraaid en is de babykamer in orde? Vraag je partner of iemand uit je omgeving om eventuele laatste babymeubels in elkaar te zetten. Ook kan je alvast de box klaarzetten, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt als je baby geboren is. Leg op meerdere plekken in huis luiers en billendoekjes klaar. Als je er de ruimte voor hebt kan je overwegen om ook beneden een aankleedkussen neer te leggen. Dat scheelt straks veel heen en weer lopen met een pas bevallen lijf.

Beeld: iStock.com