De bevalling opwekken

De bevalling opwekken

Aan het einde van je zwangerschap kun je het wachten flink zat zijn. Helemaal als je bijna tegen de 42 weken loopt en niet meer weet hoe je moet lopen, zitten of liggen. Negen maanden lang heb je toegeleefd naar het moment dat je je baby vast kan houden en dan blijft hij gewoon nog even lekker zitten. Onderstaande tips - al dan niet wetenschappelijk bewezen - kunnen je helpen de bevalling op te wekken!

Ananas eten

Het hart van een ananas bevat kinine, dat weer een stimulerende werking heeft op de bevalling. Je zal hier wel flink wat van moeten eten voordat het effect heeft.

Bitter lemon of tonic drinken

Ook in bitter lemon en tonic zit kinine. En ook hiervoor geldt dat je grote hoeveelheden zou moeten drinken voordat het effect heeft.

Seks hebben

Een orgasme laat de baarmoeder samentrekken. Een wee doet in feite hetzelfde, waardoor je de bevalling op gang zou kunnen brengen. Let op: seks nadat de vliezen zijn gebroken mag niet in verband met infectiegevaar.

Je tepels te stimuleren

Door je tepels te stimuleren wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, wat een hormoon is dat weeƫn opwekt.

Ga bewegen

Genoeg beweging zou in de laatste fase van de zwangerschap weeƫn kunnen opwekken, omdat beweging je baby aanmoedigt om in de geboortehouding te gaan liggen. Het is in ieder geval niet verkeerd om te blijven bewegen; lekker even een extra rondje lopen dus! Ook trap lopen zou kunnen helpen.

Neem een voetreflexmassage

Met een voetmassage prikkel je zenuwen waardoor je lichaam kan ontspannen. Aan de binnenkant van je voet zit een drukpunt dat verbonden is met je baarmoeder. Door deze te masseren kan je weeƫn opwekken.

Gebruik een zitbal

Zitten en wiegen op een bal kan helpen om je baby in beweging te zetten omdat de natuurlijke wiegende beweging van je onderlichaam de baby aanmoedigt om in de juiste houding te gaan liggen.

Ga gekruid of pittig eten

Het eten van gekruid voedsel zou weeĆ«n op kunnen wekken omdat het de darmen op gang brengt. Doe dit met mate, want van sterk gekruid eten zou je ook misselijk kunnen worden. Niet echt fijn als je bijna gaat bevallen ā€¦

Wonderolie innemen

Wonderolie wordt ook wel ricunusolie genoemd en zet de darmen vrijwel meteen in actie waardoor weeƫn kunnen ontstaan. Wees gewaarschuwd: het kan extreem laxerend werken.

Drink frambozenbladthee

Het drinken van frambozenbladthee zou de bevalling op gang kunnen brengen, maar is vooral bedoeld voor na de bevalling. Het herstel na de bevalling zou bespoedigd kunnen worden door het drinken van deze thee.

Beeld: iStock.com