Stoere meisjesnamen: 30 mooie namen met pit

Stoere meisjesnamen: 30 mooie namen met pit

Ben je opzoek naar een stoere naam voor je kleine meid? Blijf even hangen. We hebben een lijst samengesteld met 30 mooie namen die niet alleen kracht uitstralen, maar ook helemaal hot zijn op dit moment. Of je nu houdt van een Hollandse klank, een exotisch sfeertje of iets zoekt in de klassieke hoek, er valt van alles in dit lijstje met stoere namen te ontdekken. Veel plezier met kiezen!

1. Femke

Deze stoere Friese naam betekent eigenlijk gewoon “meisje” of “vrouw”. Het is een echte Nederlandse favoriet vanwege zijn eenvoud en krachtige klank. Femke komt vaak voor in Friesland en is ook buiten de provincie geliefd.

2. Esmee

Afgeleid van het Perzische “esma”, wat “beminde” betekent. Deze naam heeft een exotische flair en wordt steeds populairder in Nederland vanwege zijn warme klank en internationale uitstraling.

3. Isa

Kort maar krachtig, Isa betekent “God is mijn eed” in het Hebreeuws. Het is een naam die wereldwijd bekend is. Een mooie naam met een tijdloos karakter en op dit moment zeer populair.

4. Noa

De naam Noa is kort, krachtig en heeft een stoer karakter. Het is een naam die je de laatste jaren overal tegenkomt. Het betekent “rust” in het Hebreeuws en komt van de naam Noach.

5. Liv

Liv is van oorsprong Scandinavisch en betekent “leven”. Het is een naam met een eenvoudige en toch krachtige uitstraling. En hoe mooi is het om jouw meisje te vernoemen naar het leven. De bron van alles.

6. Yara

Yara komt oorspronkelijk uit het Arabisch en betekent “kleine vlinder”. Het heeft een mooie, poĆ«tische betekenis en klinkt gewoonweg prachtig. Yara wint snel aan populariteit in Nederland. En dat is niet voor niets.

7. Nova

Deze naam komt uit het Latijn en betekent “nieuw”. Het staat symbool voor een frisse start en heeft een moderne, bijna futuristische uitstraling. Nova is een naam die opvalt. Heel passend bij een stoere, kleine meid.

8. Saar

Afgeleid van Sara, wat “prinses” betekent in het Hebreeuws. Saar is lief en toch stoer, perfect voor meisjes die van een naam met betekenis houden. Ook heeft de naam een Hollands karakter. En Hollandse namen, die zijn weer helemaal terug van weggeweest.

9. Indy

Indy staat voor onafhankelijkheid en avontuur. Een naam die steeds populairder wordt vanwege zijn energieke vibe en mooie klank.

10. Bo

Bo is een korte, krachtige en uniseks naam. Bo heeft een diepere betekenis in het Mandarijn, namelijk “leven”. Het is een naam die overal ter wereld voorkomt en hier in Nederland ook al jaren veel voorkomt. Een echte stoere naam voor een stoere meid.

11. Puck

Puck is van origine Scandinavisch en betekent “meisje”. Het is een speelse en stoere naam. Eentje die opvalt. De naam Puck heeft karakter en wordt steeds populairder.

12. Juna

Komt van het Latijnse woord voor juni. Juna klinkt fris en jong, perfect als je van een naam houdt met een vleugje zomerse energie.

13. Liva

Betekent “bescherming” in het Latijn. Het is een naam die steeds meer gekozen wordt vanwege zijn zachte klank en betekenis. Liva straalt warmte uit en past goed bij een liefdevolle en stoere persoonlijkheid.

14. Floor

Floor is van oorsprong een naam die verwijst naar Flora, de Romeinse godin van bloemen en lente. De naam roept beelden op van de natuur en staat bekend om zijn vrolijke en positieve uitstraling.

15. Maud

Een Oud-Germaanse naam die “machtige strijder” betekent. Maud heeft een krachtige en historische lading, perfect als je van een naam met geschiedenis houdt.

16. Jasmijn

Jasmijn is vernoemd naar de bloem die bekend staat om haar geur en schoonheid. Het is een elegante en tijdloze naam die veel voorkomt in Nederland. De naam heeft iets liefs Ć©n stoers.

17. Senna

Deze Arabische naam heeft eigenlijk geen duidelijke betekenis. Het is waarschijnlijk afgeleid van de gelijknamige plant. De naam heeft een stoere en krachtige klank. Perfect voor een meisje met power.

Lees ook: Geboortebloem per maand: ontdek die van jouw kind

18. Fenna

Een Friese naam die “moedig” of “sterk” betekent. Fenna heeft een robuuste en stoere klank, en heel passend als je van een naam met karakter houdt.

19. Lynn

Lynn is van oorsprong Keltisch en betekent “meer”. Het is een naam die wereldwijd bekend is en hier in Nederland ook zeer geliefd is.

20. Mila

Mila heeft Slavische roots en betekent “liefde” of “genadig”. Het past bij een lieve stoere meid. Mila is ook een naam die de laatste tijd steeds populairder wordt.

21. LoĆÆs

LoĆÆs is een Griekse naam die “beter” of “aangenamer” betekent. Het heeft een rijke historie en een modern karakter, perfect als je van een tijdloze naam houdt.

22. Fleur

Fleur is een Franse naam die “bloem” betekent. De naam Fleur is elegant, tijdloos, warm, lief en toch ook stoer.

23. Tess

Kort en stijlvol, Tess is een verkorte vorm van Teresa en heeft mogelijk een Griekse betekenis van “oogster”. Het is een naam die eenvoudig en toch krachtig is.

24. Lana

Betekent “licht” of “aangenaam” in het Keltisch. Lana heeft iets positiefs wat het een populaire naam maakt.

25. Nora

Een Ierse naam die “licht” betekent. Deze naam is een tijdloze keuze die vaak voorkomt in Nederland. En de betekenis is daarbij hartstikke mooi.

26. Elin

Deze Scandinavische naam betekent “fakkel”. Elin klinkt sterk en helder, wat het een favoriete naam maakt onder ouders die van Scandinavische namen houden.

27. Jolie

Jolie is van Franse oorsprong en betekent “mooi”. Het is een naam die stijl en internationale allure uitstraalt en ook past bij een stoere meid.

28. Zoƫ

ZoĆ« is Grieks voor “leven”. ZoĆ« heeft een energieke en vlotte klank, heel passend als je van een naam houdt die positiviteit en levendigheid uitstraalt.

29. Juul

Juul is afgeleid van Julia en betekent “de jeugdige”. Juul is speels, stoer en vrolijk en de laatste jaren steeds populairder aan het worden.

30. Jip

De naam Jip heeft iets vrolijks en ondeugends en wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven. Vaker aan jongens overigens en dat maakt deze naam voor een meisje juist extra stoer.

Meer weten?

Raadpleeg de handige namenteller van WIJ om te zien hoe vaak een naam voorkomt in Nederland volgens onze database. En benieuwd naar meer meisjesnamen? Bekijk ook onze Top 100 meisjesnamen of check deze inspirerende lijst met korte namen voor meisjes.

Beeld: iStock.com/Nadtochiy