De trends voor babynamen in 2022

De trends voor babynamen in 2022

Een naam kiezen voor je baby: heel bijzonder, maar ook hƩƩl ingewikkeld. Ga je voor een vernoeming? Wil je een unieke naam? Of heb je gewoon nog echt geen idee? WIJ zet de trends voor babynamen van 2022 voor je op een rij.

Top 10 babynamen jongens voor 2022

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

Top 10 babynamen meisjes voor 2022

 1. Sophie
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Milou
 6. Emma
 7. Yara
 8. Evi
 9. Nora
 10. Lotte

Lees ook: babynamen trends voor 2023

Scandinavische namen

Scandinavische namen winnen al jaren aan populariteit. Voor jongens is dat Finn: al sinds 2006 een naam die veel gekozen wordt voor jongetjes. Hij is dan ook te vinden in het lijstje voor populaire jongensnamen. Voor meisjes: Liv en Elin. Ze staan niet in het lijstje meest populaire namen, dus als je ervoor gaat, heb je alsnog een unieke naam.

Stoere, korte babynamen

Het is al een tijdje zo dat er veel voor stoere, korte namen wordt gekozen. Sophie, Mila en Julia, bijvoorbeeld. Voor jongens zijn de namen Noud, Mees en Bram geliefd. Grappig genoeg nemen de namen ZoĆ« en Fleur (toch ook vrije stoere, korte namen) in populariteit ietsjes af. Andere korte jongensnamen die het goed doen zijn: Noah, Daan en Sem. In populariteit zullen de meisjesnamen Evi en Emily weer stijgen en er zullen ook weer een hoop Tess, Milou en Emma’s geboren worden.

Unisex namen

Een echte opkomende trend voor 2022 op het gebied van babynamen? Unisex-namen. Namen die zowel voor jongens als voor meisjes kunnen. Denk aan: Bobbie, Charlie, Anne, Fenn, Jessie, Jaimy, Sam en Bo. Leuk!

Jongensnamen met een -ij

Het was een tijdje wat minder, maar jongensnamen met een -ij komen weer helemaal terug. Stijn, Pepijn, Gijs en Thijs, bijvoorbeeld.

Meisjesnamen die eindigen op een -a

Grappig genoeg zijn er veel ouders die kiezen voor een meisjesnaam die eindigt op een -a. Kijk maar naar de top 10: de helft daarvan eindigt op een -a. Andere populaire namen zijn: Eva, Nina, Anna, Olivia, Nova, Sofia, Ella en Lena.

Beeld: iStock.com