ZwangerFit

Zwangerfit

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. Zwangere vrouwen die genoeg bewegen hebben minder last van zwangerschapskwaaltjes, zijn beter voorbereid op de bevalling en herstellen sneller. De cursus ZwangerFit is ontwikkeld door fysio- en oefentherapeuten en bedoeld voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Je krijgt informatie over je zwangerschap, de bevalling en het aankomende moederschap.

Tijdens ZwangerFit leer je hoe je je eigen kracht kunt inzetten om zelfbewust de bevalling in te gaan. Je krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo leer je loslaten en voorkom je onnodige angst. Daarnaast wordt aandacht besteed aan fysieke training. Het accent van ZwangerFit ligt vooral op het trainen en fit blijven tijdens en na je zwangerschap. Een optimale conditie zorgt voor een betere gezondheid, voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek en incontinentie. Ook herstel je straks sneller na je bevalling.

Met ZwangerFit kun je al vroeg in de zwangerschap beginnen. Zo blijf je fit om klachten te voorkomen. De training gaat na de bevalling door totdat je je eigen sport of beweging weer oppakt. De aandacht is gericht op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. Na de bevalling wordt gekeken hoe je je dagelijkse activiteiten het beste kunt oppakken, aangepast aan je eigen mogelijkheden.