Online zwangerschapscursus

Online zwangerschapscursus

Heb je niet zoveel behoefte om de deur uit te gaan voor een zwangerschapscursus, maar heb je wel behoefte aan informatie? Dan kun je online een zwangerschapscursus volgen. Je krijgt online toegang tot veel praktische informatie, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en het uitwisselen van ervaringen met andere zwangere vrouwen.

Geboorte Educatie

Bij Geboorte Educatie kun je de online zwangerschapscursus ‘Geboortevoorbereiding’ volgen, dat bestaat uit verschillende lichaamsoefeningen en bevallingstechnieken. Je kunt de cursus vanaf 28 weken zwangerschap tot de bevalling aanvragen en de cursus duurt vier weken. Aan de hand van visuele hulpmiddelen krijg je uitleg over de oefeningen en technieken. Ook komt de rol van je partner uitgebreid aan bod. Elke week krijg je een ander thema.

Talisha: “Meedraaien in een groep van een normale zwangerschapscursus kost me teveel energie. Doordat ik nu thuis een cursus kan volgen op momenten dat het mij uitkomt, heb ik toch het gevoel dat ik voorbereid de bevalling in ga.”

Ostara Zwangerschapscursus

Bij de Ostara Zwangerschapscursus kun je kiezen uit een complete cursus of een verkorte bevalcursus. Bij beide opties heb je 5 maanden lang toegang tot de lessen en het forum. Ieder onderwerp is verdeeld in meerdere video's. Je kunt zo zelf bepalen waar je behoefte aan hebt. Natuurlijk is het ook mogelijk de kiezen om alle films direct te zien. Je ontvangt dan alle informatie in één keer. handig als je op het laatste moment van de zwangerschap je toch nog een cursus wil volgen.

Uniek aan deze online cursus is de mogelijkheid tot contact met andere zwangeren. Per groep die start is er de gelegenheid je aan te sluiten bij een besloten forum . Zo kunnen jullie ervaringen, tips en twijfels met elkaar delen. Natuurlijk neemt de zwangerschapsdocent ook deel aan deze online gesprekken. Je kunt zo gemakkelijk je vragen stellen. 

Het boek Mindful Zwanger Zijn incl. geluidsfragmenten is ook een optie om thuis aan de slag te gaan met ontspanning tijdens je zwangerschap. In dit boek vind je allerlei rustgevende oefeningen om mindful je zwangerschap te doorlopen. De tips zijn ook handig voor wanneer de kleine er is!