Mindfulness voor zwangere vrouwen

Mindfulness voor zwangere vrouwen

Tijdens een zwangerschapscursus mindfulness leer je met meditatie, ademhaling- en bewustzijnsoefeningen je aandacht te richten op je lichaam. Mindfulnesstraining is oorspronkelijk opgezet voor patiënten met chronische pijn, stress- of angstgerelateerde klachten. Vanaf ongeveer 15 weken zwangerschap kun je deelnemen aan een cursus mindfulness voor zwangere vrouwen.

Wat is mindfulness voor zwangere vrouwen?

Mindfulness helpt je meer bewust te zijn van de mooie fase die je doormaakt in het hier en nu. Door te focussen op je lichaam heb je minder last van piekeren, minder stress en verminderde angst- en pijnbeleving. Daardoor kun je op een ontspannen manier je zwangerschap doorlopen. Ook kun je zonder stress je bevalling tegemoet gaan waardoor het soepeler verloopt. Tijdens mindfulness leer je omgaan met pijn.

Het neemt de pijn niet weg, maar je leert er anders mee omgaan. Je accepteert dat het een functie heeft en dat het voorbijgaat. Ook biedt een zwangerscursus Mindfulness ontspanning- en bewegingsoefeningen aan, wissel je ervaringen uit en krijg je informatie over je zwangerschap en bevalling.

Mindful Zwanger Zijn

Is een cursus of groepsles niet echt iets voor jou, maar ben je wel geïnteresseerd in mindfulness? In het WIJ boek Mindful Zwanger Zijn (incl. geluidsfragmenten) vind je allerlei rustgevende oefeningen om mindful met je zwangerschap om te gaan. De tips zijn ook handig voor wanneer de kleine er is!

Jose: “Dit boek heeft voor mij echt het verschil gemaakt tijdens mijn zware zwangerschap. Het haalt je direct weer terug uit het gehaaste leven naar het punt waar het werkelijk om draait.”

Mindful Zwanger Zijn is een unieke methode met informatie, muziek, oefeningen en meditaties om je zwangerschap, bevalling én de periode na de geboorte van je baby bewust te ervaren. Zonder dat het veel tijd en inspanning vraagt, leer je eenvoudig te onthaasten en ontspanning te vinden. Zo creëer je ruimte voor jezelf en leer je luisteren én vertrouwen op je eigen gevoel. Ook maak je contact met je (ongeboren) baby. Inclusief de bijbehorende geluidsfragmenten en praktijkverhalen biedt Mindful Zwanger Zijn alle handvatten om van deze bijzondere periode in je leven te genieten.

Bestel hier Mindful Zwanger Zijn

Reacties (1)

afbeelding van liefsJanneke
12 maart 2018
De link naar mamazoek.nl doet het helaas niet.