Moeders voor Moeders: andere vrouwen helpen om zwanger te worden

Moeders voor Moeders: andere vrouwen helpen om zwanger te worden

Als je net weet dat je zwanger bent, kun je jouw geluk delen met andere stellen die een kinderwens hebben. Moeder voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen om daar het hormoon hCG uit te halen. Dit hormoon wordt gebruikt om geneesmiddelen te maken voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Jij kunt meedoen door vroeg in je zwangerschap urine op te vangen en zo ook andere wensouders te helpen.

Hoe werkt Moeders voor Moeders?

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met je 11e zwangerschapsweek kun je je aanmelden. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine de hoogste concentratie hCG. Na aanmelding komt er een informatrice van Moeders voor Moeders langs om je uit te leggen hoe je deelname in z’n werk gaat. Ook worden de deelnamevoorwaarden met je doorgenomen.

Je ontvangt een opvangkannetje en twee kratten met flessen om je urine in te bewaren. Je kunt elke dag een nieuwe gebruiken om nare luchtjes te voorkomen. Elke week worden de kratjes bij je thuis opgehaald en verwisseld voor lege kratjes. Dit gebeurt heel discreet met een bestelauto zonder reclame van Moeders voor Moeders. Je hoeft hier niet voor thuis te blijven.

Chantal: “Meedoen met Moeders voor Moeders raad ik echt iedereen aan! Het is een kleine moeite, maar zó belangrijk.”

Meer informatie over Moeders voor Moeders vind je op hun site, maar direct aanmelden kan natuurlijk ook.