Gender reveal party: ben je zwanger van een jongen of meisje?

Gender reveal party: ben je zwanger van een jongen of meisje?

Op een gender reveal party onthul je het geslacht van je ongeboren baby aan familie en vrienden. Meestal weten jij en je partner het geslacht zelf ook nog niet, 1 grote verrassing dus! Ben je zwanger van een jongen of meisje? De traditie is, net als de babyshower, overgewaaid uit Amerika en wordt steeds populairder in Nederland. Soms vindt de onthulling van het geslacht plaats via een video in plaats van een feest. Hoe organiseer je een gender reveal party of video?

Hoe organiseer je een gender reveal party?

Een gender reveal party wordt altijd georganiseerd door jullie zelf als ouders, het is dus geen verrassing net als bij een babyshower. Je mag uiteraard helemaal zelf bepalen wie je uitnodigt en hoe groot je het maakt. Vaak wordt de directe familie en een aantal goede vrienden uitgenodigd. Het belangrijkste moment op de gender reveal party is de onthulling van het geslacht. Dit kan op allerlei manieren, maar wat je vaak terugziet is de gender reveal taart. Aan deze taart kun je vanaf de buitenkant niets zien, maar de vulling is blauw of roze.

Het opensnijden van de taart is het moment waarop het geslacht onthuld wordt. Hoe doe je dit als je zelf ook niet wilt weten of je zwanger bent van een jongen of een meisje? Vaak wordt het geslacht tijdens de 20 wekenecho op een briefje geschreven en in een gesloten envelop bewaard. Deze envelop geef je aan de bakker die jouw taart maakt en maakt de vulling aan de hand van het geslacht. Er zijn natuurlijk nog talloze andere manieren waarop je het geslacht kunt onthullen, zoals met een confettikanon of  ballonnen laten knappen. We hebben hieronder een aantal leuke video’s voor je op een rijtje gezet. 

1. Een gender reveal party kan langgekoesterde wensen laten uitkomen


 

2. Het kan dan ook flink emotioneel worden


 

3. Soms kan het voor enige verwarring zorgen


 

4. Of zelfs compleet mislukken


 

5. LadBaby doet de gender reveal natuurlijk op geheel eigen wijze

https://www.youtube.com/watch?v=bCFx9FEgew0