Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

Op een kinderwensspreekuur kun je informatie krijgen over gezond leven van beide partners. Eventuele risico’s (erfelijke ziektes in de familie) kunnen worden besproken, medicijnen die je gebruikt, vaccinaties, je menstruatiecyclus, angsten die je misschien hebt, eventuele eerdere miskramen, werk, sporten etc.

Bianca: “Een fijn idee om even met iemand te praten die er verstand van heeft, want ik vind het super spannend allemaal!ā€

Deelnemende praktijken

Op deverloskundige.nl vind je een lijst van praktijken die een dergelijk spreekuur hebben. Maar je kunt natuurlijk ook informeren bij je eigen verloskundigenpraktijk, je huisarts of GGD of er een Kinderwensspreekuur in jouw woonplaats is.

Ben je goed voorbereid?

Op zwangerwijzer.nl kun je, door een vragenlijst in te vullen, erachter komen of jij al goed bent voorbereid op een zwangerschap. Het kost je een kwartiertje om te ontdekken of er in jouw geval risicoā€™s zijn. Bijvoorbeeld vanwege je leefstijl, werk of eventuele erfelijke ziektes. Je krijgt er meteen bruikbare adviezen. Ook handig om in te vullen als leidraad voor het kinderwensspreekuur.

Beeld: iStock.com